Educadors salesians peregrinen als llocs de Don Bosco per aprofundir en la seva formació contínua

7 julio 2022

Salesians Comunicació

l

Aquests pelegrinatges, organitzats per l'equip d'Escoles i la Formació en Identitat Salesiana Aprofundida de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, reprenen la seva activitat després de dos anys de pandèmia.

Coordinats per l’equip inspectorial d’Escoles, 40 professors i personal d’administració i serveis de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora recorren del 6 a l’11 de juliol els llocs on va néixer, va créixer i va començar la seva tasca pastoral el fundador dels salesians, Sant Joan Bosco . Els acompanyaran i instruiran els salesians Rosendo Alabau i José J. Gómez Palacios.

Visitaran les localitats de I Becchi, Torí, Capriglio, Chieri, Morialdo, Valdocco i Avigliana. En cadascuna recordaran diferents episodis de la vida del sant, com el somni dels 9 anys, la trobada amb Don Calosso a Morialdo, tractaran de conèixer millor a Mamá Margarita a Capriglio i participaran en eucaristies, celebracions i trobades de pregària.

L’objectiu principal és brindar al nostre professorat i PAS, educadors tots, una experiència de salesianitat in situ per entendre millor el nostre fundador i continuar amb més força, si és possible, en la nostra tasca educativa i evangelitzadora” explica Luis Miguel Notario, coordinador de referència de lequip inspectorial d’Escoles.

Per facilitar als pelegrins el coneixement dels esdeveniments de la vida de Don Bosco, s’ha elaborat un llibre guia sobre el sant, el context històric, l’àmbit sociopolític, religiós, soci econòmic i la transformació al camp educatiu i escolar. A més es poden trobar passatges sobre Mamá Margarita, la mare del sant,  i amb gran influència en la seva pedagogia.

Aquest pelegrinatge es troba emmarcat dins l’itinerari de formació contínua de les Escoles Salesianes per la qual ja han passat més de 500 persones entre professors i personal d’administració i serveis de les cases salesianes de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Saragossa. La segona part d’aquest itinerari tindrà lloc a Salesians Godelleta el primer trimestre del curs 2022-23.

Formació en Identitat Salesiana Aprofundida (FISA)

D’altra banda, el grup format per una trentena de treballadors de Salesians d’Escoles, Plataformes socials i personal dels serveis inspectorials de Catalunya, Balears i de la província d’Osca, han continuat amb la seva Formació en Identitat Salesiana Aprofundida (FISA) va tancar amb la visita a Itàlia per fer el recorregut pels llocs de Don Bosco.

El grup, que està acompanyat pels salesians Emili Marcos, José Luis Navarro i Fernando Báñez, culmina així el seu procés formatiu en què van poder aprofundir en l’Acompanyament, l’Evangelització, l’Espiritualitat salesiana, l’Estil local de treball, la Família salesiana i els Salesians al Món.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.