Educadors salesians peregrinen als llocs de Don Bosco per aprofundir en la seva formació contínua

7 julio 2022

Salesians Comunicació

l

Aquests pelegrinatges, organitzats per l'equip d'Escoles i la Formació en Identitat Salesiana Aprofundida de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, reprenen la seva activitat després de dos anys de pandèmia.

Coordinats per l’equip inspectorial d’Escoles, 40 professors i personal d’administració i serveis de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora recorren del 6 a l’11 de juliol els llocs on va néixer, va créixer i va començar la seva tasca pastoral el fundador dels salesians, Sant Joan Bosco . Els acompanyaran i instruiran els salesians Rosendo Alabau i José J. Gómez Palacios.

Visitaran les localitats de I Becchi, Torí, Capriglio, Chieri, Morialdo, Valdocco i Avigliana. En cadascuna recordaran diferents episodis de la vida del sant, com el somni dels 9 anys, la trobada amb Don Calosso a Morialdo, tractaran de conèixer millor a Mamá Margarita a Capriglio i participaran en eucaristies, celebracions i trobades de pregària.

L’objectiu principal és brindar al nostre professorat i PAS, educadors tots, una experiència de salesianitat in situ per entendre millor el nostre fundador i continuar amb més força, si és possible, en la nostra tasca educativa i evangelitzadora” explica Luis Miguel Notario, coordinador de referència de lequip inspectorial d’Escoles.

Per facilitar als pelegrins el coneixement dels esdeveniments de la vida de Don Bosco, s’ha elaborat un llibre guia sobre el sant, el context històric, l’àmbit sociopolític, religiós, soci econòmic i la transformació al camp educatiu i escolar. A més es poden trobar passatges sobre Mamá Margarita, la mare del sant,  i amb gran influència en la seva pedagogia.

Aquest pelegrinatge es troba emmarcat dins l’itinerari de formació contínua de les Escoles Salesianes per la qual ja han passat més de 500 persones entre professors i personal d’administració i serveis de les cases salesianes de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Saragossa. La segona part d’aquest itinerari tindrà lloc a Salesians Godelleta el primer trimestre del curs 2022-23.

Formació en Identitat Salesiana Aprofundida (FISA)

D’altra banda, el grup format per una trentena de treballadors de Salesians d’Escoles, Plataformes socials i personal dels serveis inspectorials de Catalunya, Balears i de la província d’Osca, han continuat amb la seva Formació en Identitat Salesiana Aprofundida (FISA) va tancar amb la visita a Itàlia per fer el recorregut pels llocs de Don Bosco.

El grup, que està acompanyat pels salesians Emili Marcos, José Luis Navarro i Fernando Báñez, culmina així el seu procés formatiu en què van poder aprofundir en l’Acompanyament, l’Evangelització, l’Espiritualitat salesiana, l’Estil local de treball, la Família salesiana i els Salesians al Món.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Representación salesiana en el encuentro “Together”, la gran Vigilia Ecuménica que precede al Sínodo

Marina Ponce (Morón), Pablo Baltasar (Huesca), Delmiro Barbeito (Madrid - Estrecho) y Luis Carrera (Vigo - María Auxiliadora), representaron a la juventud de las presencias salesianas de España durante el fin de semana del 29 de septiembre al 1 de octubre para...

Escuelassmx
Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

Inaugurado el curso académico en el Instituto Superior de Ciencias Religiosas Don Bosco de la obra salesiana de Martí-Codolar

El miércoles 27 de septiembre se procedió a la inauguración con la intervención de Mons. David Abadías, Obispo auxiliar de Barcelona, quien disertó sobre los Retos Pastorales de la Iglesia de Barcelona en la actualidad.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Buenos deseos y apoyo universal al nuevo cardenal Ángel Fernández Artime

Gratitud, homenaje, Don Bosco, carisma, jóvenes, Iglesia, fiesta, alegría, felicidad, oración... Son las palabras más recurrentes en los comentarios de quienes tuvieron la oportunidad de participar en primera persona en la celebración del Consistorio ordinario público en el que fue creado cardenal el Rector Mayor de los Salesianos de Don Bosco, don Ángel Fernández Artime.

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Un día de fiesta para la Familia Salesiana: el Rector Mayor creado Cardenal

Fue grande la emoción de toda la Familia Salesiana cuando el Santo Padre Francisco pronunció la fórmula oficial de creación de los 21 nuevos cardenales, y más aún cuando, cara a cara con el Rector Mayor arrodillado ante él, le impuso el solideo y birrete rojos, el anillo cardenalicio y le asignó públicamente el diaconado "salesiano" de la iglesia de Santa María Auxiliadora de Via Tuscolana.