El Camí de Sant Jaume en la preparació pasqual

12 abril 2023

Comunicació

l

Diversos centres salesians van aprofitar l'oportunitat del Camí de Sant Jaume per a la preparació dels seus participants amb vista a la Celebració pasqual.

El Camí de Sant Jaume és una de les peregrinacions més especials que un cristià pot fer. A través dels segles, ha estat recorregut per milions de persones, que hi han buscat una experiència religiosa i espiritual única. Per a molts, el Camí és una manera de preparar-se per a la Pasqua cristiana, la celebració de la resurrecció de Jesús. Una oportunitat per a aquells que volen aprofundir en la seva fe i la seva connexió amb Déu.

A mesura que els pelegrins caminen tenen temps per reflexionar sobre la seva vida i la seva relació amb Déu. El Camí és una oportunitat per fer un retir espiritual on poder pregar, meditar i reflexionar sobre el nostre procés de fe. També és una oportunitat per conèixer altres pelegrins i compartir les seves experiències i coneixements, així com aprofundir en la relació amb aquells que us acompanyen en el trajecte. En definitiva, una oportunitat per créixer en comunitat. És per això que molts centres salesians opten pel camí per a la preparació de la Pasqua o la seva vivència.

Caminar per Quaresma

Els pelegrins poden aprofitar aquest temps per fer un examen de consciència i preparar-se per a la celebració de la Pasqua. En caminar llargues distàncies i enfrontar-se als desafiaments del viatge, s’experimenta el sacrifici i la renúncia que són una part fonamental de la Quaresma. Així ho han valorat centres com Atocha, Cartagena, Ciudad Real, Córdoba o Paseo de Extremadura.

Des de Salesians Atocha van partir 205 pelegrins, grup conformat per les branques de FP, batxillerat i ESO, fent el camí des de Furela fins a la capital. Salesians Ciudad Real va acudir amb els alumnes de 4t de l’ESO, compartint celebracions i altres vivències en comunitat amb els Col·legis salesians de Córdoba i Cartagena, els qui van acudir a realitzar també el Camí Francès. Paseo de Extremadura va acudir amb els alumnes de 3r de l’ESO. Aquests centres van aprofitar l’oportunitat per compartir i treballar en grups durant els temps lliures del camí, aprofundint l’educació en valors i l’evangelització dels joves.

 

La vivència Pascual al Camí

Dins l’Itinerari d’Educació en la Fe, a nivell Inspectorial també es va oferir la possibilitat de celebrar la Pasqua al Camí de Sant Jaume. Un grup de joves, acompanyats per cinc salesians, van emprendre la seva marxa per celebrar el misteri de la fe durant els dies passats, arribant a ajuntar-se una vintena de participants. Centrats en la celebració del Tridu Pascual, els participants van experimentar a la vivència del Camí la celebració del Misteri compartint una experiència única.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…