El Campament urbà Magone de Palma del Río, una proposta salesiana amb segell vocacional

22 julio 2024

Per Salesians Comunicació

l

Aquesta activitat, animada per joves de la comunitat Bartolomé Blanco i de la localitat cordovesa, és una experiència que combina l'acció i la contemplació, l'oratori i la proposta vocacional salesiana tal com volia Don Bosco als inicis de Valdocco, el seu primer oratori.

Salesians Palma del Río va acollir de l’1 al 12 de juliol el campament urbà Magone, on s’ofereix una proposta educativa, pastoral i salesiana per a més de mig centenar d’adolescents i joves de primer a quart de l’ESO de la localitat cordovesa i, alhora, una experiència de vida comunitària i religiosa per a nois que estan en discerniment vocacional.

La comunitat estival, formada per tres salesians i dos joves en discerniment vocacional procedents de les cases de Bartolomé Blanco i Nervión, juntament amb una desena de joves animadors de la localitat, va oferir la possibilitat de continuar el seu discerniment vocacional juntament amb moments de formació, pregària cuidada i acompanyament durant les activitats pastorals.

Aquest campament urbà ha tingut durant tots els matins moments formatius i lúdics, acompanyats de sortides especials, i un mini campament de tres dies, que cada any omple les seves places fins a assolir el mig centenar de participants. Concretament, segons explica Dani Sánchez, salesià participant al campament, han realitzat diverses sortides a la piscina del poble per refrescar-se, una sortida a la platja i una altra a l’Illa Màgica.

Durant les nits de juliol el pati de la casa salesiana de Palma del Río es va convertir en un espai on oferir una alternativa educativa per a joves on gaudir amb l’esport, la música i altres activitats.

La comunitat “Bartolomé Blanco” és casa d´orientació vocacional i acollida.

Com a casa d’orientació vocacional, la comunitat Bartolomé Blanco de Sevilla, encarregada de l´animació d´aquesta activitat, acull durant tot l´any nois que volen prendre’s seriosament la crida que Déu els fa i, per això, oferim un ambient positiu de relacions humanes i de vida comunitària i fraterna, que genera confiança i permet el desenvolupament de relacions sanes, propiciant actituds dobertura i comunicació.

La proposta formativa contempla, a més, la transmissió de valors que construeixen la persona i completen la maduració personal. Treballem en la convivència quotidiana i en els moments específics de la bona nit salesianes, el col·loqui personal o les xerrades formatives.

Com a casa d’acollida també, la comunitat acull, d’acord amb la Fundació Don Bosco Salesians Social, a nois extutelats en situació de risc i exclusió que, després d’haver viscut altres experiències d’acolliment, completen aquí el procés de maduració i autonomia.

Aquesta experiència es proposa com un itinerari temporal que pot oscil·lar entre 6 mesos i 2 anys, segons els processos personalitzats que s’estableixin.

Cada curs la comunitat es compon de salesians formadors, prenovicis, aspirants i joves extutelats.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.