El Centre d’Estudis Catequètics anuncia els nous cursos d’estiu

28 mayo 2024

Per Comunicació CEC

l

Més d’un centenar de participants han format part dels programes de la DECA durant els últims mesos.

El Centre d’Estudis Catequètics (CEC), organisme de la Inspectoria Maria Auxiliadora, encarregat des de 1968 de la formació en l’àrea de la catequesi, la pastoral juvenil i l’ensenyament religiós escolar, està tancant un cicle més de la seva completa programació de cursos d’hivern amb la preparació i el llançament dels  cursos d’estiu 2023-2024.

Aquest any, 104 persones han participat en els programes de ‘Religió i Moral Catòlica i la seva Pedagogia’ (DECA PRIMÀRIA i INFANTIL, 24 ECTS) i ‘Pedagogia general i didàctica de l’ERE’ fent realitat la premissa de donar resposta amb una bona formació en aquests camps a les generacions d’educadors del futur.

“La seu del CEC a Sevilla ha sigut un constant anar i venir d’estudiants durant les tardes i els caps de setmana al llarg de tot l’any, reflectint el compromís i la dedicació de tots els involucrats”, comparteixen des de l’organització sobre el desplegament d’uns cursos que posen a l’alumnat en el centre del procés d’aprenentatge. 

El CEC segueix apostant per la formació semi presencial, un model que permet progressar a l’alumnat d’una forma propera i familiar. Aquesta modalitat no sols facilita l’aprenentatge, sinó que també toca i fa vibrar els ‘cors’, eixamplant i enriquint els seus coneixements teològics i pedagògics. Aquests coneixements seran ‘les seves millors eines’ en la seva futura tasca com a docents, tant en general com específicament en l’ensenyament de la religió.

Els testimonis dels alumnes son un clar reflex de l’impacte positiu d’aquests cursos. Una estudiant va compartir: “Per experiències personals que he tingut, la meva fe ha trontollat. Volia dir que m’ha remogut molt per dins, que has provocat en mi les ganes de refer aquesta relació amb Déus que vaig deixar una mica apartada fa algun temps. Em sento per primera vegada en molt de temps digna de formar part de la família cristiana.” Un altre alumne expressà: “No sé si aprovaré i aconseguiré la DECA, espero que sí perquè m’estic esforçant molt. Però si no, crec que me’n porto quelcom molt bonic. Una vegada més, GRÀCIES!”

El CEC comença l’estiu amb un nou curs intensiu de DECA PRIMÀRIA I INFANTIL, que es durà a terme del 1 al 9 de juliol amb formació presencial, i continuarà fins el 30 de setembre amb formació virtual. La matrícula està actualment oberta per a tots aquells joves interessats en rebre aquesta formació, que els obrirà les portes per a treballar com a docents en centres educatius i altres institucions de caràcter social i cristià.

El CEC continua fidel al gran somni de Don Bosco: formar els joves perquè siguin “honrats ciutadans i bons cristians”.

Per a més informació i per a inscriure’s en els cursos d’estiu, els interessats poden visitar la página web del Centro de Estudios Catequéticos o contactar directamente con la secretaría del centro en la direcció centroestudioscatequeticos@salesianos.edu. ¡No perdis l’oportunitat de formar part d’aquesta experiència transformadora!

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…