El Centre Juvenil Don Bosco de Villena celebra el 50è aniversari

5 abril 2023

Salesians Comunicació

l

Des de 1972 oferint un servei qualificat d'educació en el lleure, animació juvenil i desenvolupament sociocultural als infants, adolescents i joves.

El passat dissabte 1 d’abril Salesians Villena va celebrar el 50è aniversari del Centre Juvenil Don Bosco. La jornada va començar amb una salutació del director del centre juvenil i salesià Juan Gabriel Martinez Puertas, i després es va passar a una trobada en grups formats per animadors de diferents generacions.

«Un temps per compartir experiències, anècdotes i vivències, l´essència d´aquest moment era veure les diferents realitats durant aquests 50 anys i com la societat i el centre juvenil ha evolucionat» expliquen des del centre juvenil. A la tarda, els infants i joves van gaudir d’una activitat conjunta de tots els sectors on els més petits i petites van conèixer millor els grans del centre, un cop finalitzada l’activitat a ritme de batucada es van anar reunint al pati per, a continuació, pujar al teatre i gaudir d’un recorregut pels 50 anys d’història. Un emotiu acte guiat per tres monitors de diferents èpoques en què no va faltar de res: campaments, musicals, cafè teatre i molt d’humor. També es va fer present la Federació Don Bosco de la Comunitat Valenciana, a la figura del salesià Pablo Gomez qui va dedicar unes paraules a l’acte.

Segons expliquen des del centre juvenil, va ser una jornada molt emocionant. «Monitors actuals van poder veure com s’organitzava el centre juvenil anys enrere, com treballaven els que van ser els seus monitors i aprendre de la nostra història i així mateix els antics monitors van veure com es treballa ara i com ha evolucionat el centre juvenil Don Bosco, però sempre mantenint aquests valors que fan que el CJDB sigui una família” conclouen.

Una associació en resposta a les necessitats dels infants i joves de la ciutat

El Centre Juvenil Don Bosco de Villena és una associació de caràcter voluntari que pretén oferir un servei qualificat d’educació en el lleure, animació juvenil i desenvolupament sociocultural als infants, adolescents i joves del nostre entorn, tal com recull la Proposta Educativa dels Centres Juvenils Salesians.

L’associació va néixer l’any 1972 i va ser el primer oratori constituït de forma oficial a l’antiga inspectoría Salesiana Sant Josep. «Així, durant aquests anys, hem intentat oferir, seguint sempre els valors de Don Bosco, una ajuda i resposta a les necessitats i problemes d’associacionisme, convivència, temps de lleure i integració social, cultural i educativa dels infants, adolescents i joves de la nostra ciutat” expliquen des de l’entitat salesiana.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.