El MJS d’Espanya difon material formatiu de cara a la JMJ Lisboa 2023

17 abril 2023

MJS Espanya

l

La Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa (Portugal) del 31 de juliol al 6 d'agost del 2023, es va acostant i el Moviment Juvenil Salesià ja s'ha registrat per a participar-hi.

La Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa (Portugal) del 31 de juliol al 6 d’agost del 2023, es va acostant i el nostre Moviment Juvenil Salesià ja s’ha registrat per participar-hi. Gairebé 2.200 joves del MJS Espanya estem inscrits en aquest esdeveniment mundial de gran escala i d’enorme importància per a l’Església, que convoca els joves del món sencer al voltant del Papa Francesc, per donar testimoni de la nostra fe i expressar la nostra adhesió al successor de Pere.

El consell del MJS ha publicat alguns materials formatius perquè les Cases salesianes implicades a la JMJ Lisboa 2023, puguin convocar els qui participaran en aquesta experiència. L’objectiu és propiciar a nivell local un temps i un espai de convivència, formació i reflexió que serveixi per preparar l’experiència.

A mode de recordatori, és vigent el plaç per triar la samarreta que es lliurarà als pelegrins per a la Vigília final i l’Eucaristia de l’enviament amb el Papa Francesc.

Tots els detalls d’aquestes iniciatives es troben a la web www.pastoraljuvenil.es/jmj2023.

«Desitgem que sigui una experiència que ens ajudi a continuar creixent i madurant en la nostra fe, i a expressar el nostre compromís eclesial al voltant del Papa Francesc, que ha escollit com a cita bíblica per a aquesta XXVIII Jornada Mundial de la Joventut ‘Maria es va aixecar i se’n va anar de pressa’ (Lc 1, 39)», comenten des de l’organització del MJS d’Espanya.

Què és la JMJ 2023?

La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) és una trobada de joves de tot el món amb el Papa. A més, és un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un moment fort d’evangelització del món juvenil. Es presenta com una invitació a una generació determinada a construir un món més just i solidari. Tot i la seva identitat clarament catòlica, és oberta a tothom, tant als més propers a l’Església, com als més distanciats.

Té lloc cada any a les diòcesis, amb ocasió del Diumenge de Rams, i cada dos, tres o quatre anys amb caràcter internacional en una ciutat triada pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència. Reuneix milions de joves per celebrar la fe i la pertinença a l’Església.

Des de la primera edició, que va tenir lloc a la ciutat de Roma el 1986, la Jornada Mundial de la Joventut destaca com un laboratori de fe, un lloc de naixement de vocacions per al matrimoni i la vida consagrada i un instrument d’evangelització i transformació de l´Església.

Pretén proporcionar a tots els participants una experiència d’Església universal, tot fomentant la trobada personal amb Jesucrist. És un nou impuls a la fe, l’esperança i la caritat de tota la comunitat del país d’acolliment. Tenint com a protagonistes els joves, la Jornada Mundial de la Joventut cerca, també, promoure la pau, la unió i la fraternitat entre els pobles i les nacions de tot el món.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…