«El món nou comença amb la novetat de cada trobada»

2 agosto 2023

Salesians Comunicació

l

El Cardenal Manuel Clemente, patriarca de Lisboa, va presidir dimarts 1 d'agost la missa d'obertura de la JMJ Lisboa 2023, que es va celebrar al Turó de la Trobada, al parc Eduardo VII.

El Cardenal Manuel Clemente, patriarca de Lisboa, va presidir dimarts 1 d’agost la missa d’obertura de la JMJ Lisboa 2023, que es va celebrar al Turó de la Trobada, al parc Eduardo VII.

«Som aquí, en aquesta ciutat que és vostra». Aquestes van ser les paraules del cardenal Manuel Clemente, patriarca de Lisboa, que van iniciar la Missa d’obertura de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), davant una mica més de 200.000 pelegrins que havien omplert els carrers de la ciutat, i per la tarda posaven rumb al Turó de la Trobada, al Parc Eduardo VII, al cor de Lisboa. Un sòlid contingent de seguretat, que va funcionar a la perfecció, va garantir un accés ràpid de tothom al lloc de la celebració.

Amb un programa d’animació ric i variat, l’alegria juvenil era a tot arreu. Banderes de molts països, més de 152 nacionalitats, balls, cançons i somriures. Molts somriures. Don Bosco, un dels Patrons de les JMJ se sentiria com a casa.

En camí com Maria

I va ser aquest desig el que Mons. Clement va transmetre a tots: «Benvinguts tots! Benvinguts també en l’amplitud ecumènica, interreligiosa i de bona voluntat que aquests dies tenen i congreguen. Desitjo que us sentiu com a casa, en aquesta casa comuna a la que viurem la Jornada Mundial. Benvinguts!»

Partint de l’Evangeli de la Visitació, el Cardenal va destacar la importància del camí que els joves havien fet per ser aquí, i el Camí que és la vida, veient cada dia com una nova etapa. Igual que Maria, que portava Jesús al seu ventre, el Patriarca de Lisboa va desafiar els joves a portar Jesús als altres: “Així estareu vosaltres, en aquesta pressa sense ansietat, com qui comparteix el que va llegint. que us va portar aquí i portaré afegit per la gràcia d’aquests dies!»

Acabant la seva homilia, Mons. Manuel va instar els joves a aprendre «amb Maria a saludar tots i cadascun. Practiquem-ho intensament en els dies d’aquesta Jornada Mundial de la Joventut.»

I aquest esperit de comunió va ser el que va destacar una jove del Moviment Juvenil Salesià: “De vegades creiem que per resar bé cal estar sol, però aquí, entre milers de persones, de diferents països, amb persones que no coneixes, la pregària comunitària , celebrant en comunitat, és molt fort».

La missa va ser animada pel cor i l’orquestra de la JMJ Lisboa 2023, composta per centenars de joves vinguts de tot el país, i dirigits per Joana Carneiro. En aquest mateix lloc està marcada la celebració d’acollida al Papa, dijous que ve, i el Via Crucis divendres.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.