El Moviment Juvenil Salesià, preparat per a la JMJ Lisboa 2023

26 julio 2023

Comunicació

l

Els 2.200 joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) d'Espanya viatjaran a Portugal des de tots els racons de la geografia espanyola el proper 31 de juliol.

La Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa (Portugal) de l’1 al 6 d’agost de 2023, encara els darrers dies d’organització. El Moviment Juvenil Salesià (MJS) d’Espanya, amb 2.200 joves participants, s’unirà a aquest esdeveniment mundial de gran escala i d’enorme importància per a l’Església al voltant del papa Francesc, per donar testimoni de la fe.

«Estem ja molt a prop de la JMJ i desitgem que tot el camí de preparació que hem realitzat ens hagi ajudat a disposar el nostre cor, de manera que visquem intensament aquesta experiència profundament espiritual i marcadament eclesial», comparteixen des de l’equip coordinador els dies previs a aquest esdeveniment per oferir algunes pautes i criteris organitzatius del pelegrinatge salesià a Lisboa.

Viatge a Lisboa

Des de les diferents presències de Salesians i Salesianes a Espanya, els joves del Moviment Juvenil Salesià viatjaran amb autobusos fins a Lisboa el dilluns, 31 de juliol. Segons la proximitat de la ciutat de partida, els viatges duraran més o menys temps, però les ganes i les il·lusions dels participants per trobar-se amb el Papa seran molt intenses.

Llocs de residència

Els llocs de residència per als participants del MJS d’Espanya seran les ciutats d’Estoril i Cascais, on els Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora (Salesianes) tenen cases.

Als Salesians d’Estoril estaran allotjats els participants que procedeixen d’Andalusia, Extremadura i les Canàries. A les Salesianes de Cascais, els joves d’Aragó, Catalunya, el País Valencià, Regió de Múrcia i el grup de Pamplona. Finalment, a Cascais Alcabideche, romandran els joves pelegrins de la Província de Salesians Santiago el Mayor (SSM) i també de la part de les Salesianes en territori SSM. “En arribar al nostre destí, els responsables ens indicaran com instal·lar-nos i recollir la nostra acreditació i motxilla del pelegrí”, comparteixen sobre els primers detalls del programa.

Els 2.200 joves del MJS Espanya s’uneixen a la xifra de més de 75.000 participants que, des del nostre país, aniran a la crida del Papa en aquesta trenta-vuitena trobada de la joventut, que té per lema: “Maria es va aixecar i se’n va anar a tota pressa (Lc 1, 39)”. Així ho va comunicar la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) el 21 de juliol passat.

Participació en esdeveniments

Els actes centrals de la JMJ, que comptaran amb participació salesiana seran la Missa d’obertura l’1 d’agost a les 19 hores a la Colina do Encontro; l’acollida del papa Francesc, que tindrà lloc el 3 d’agost a les 17.45 hores a la Colina do Encontro; el Via Crucis, el 4 d’agost a les 18 hores també a la Colina do Encontro; la Vigília amb el Papa, el 5 d’agost a les 20:45 hores al Camp da Graça; i, finalment, la Missa d’enviament, com a final d’aquesta JMJ, el 6 d’agost a les 9 hores al Camp da Graça, acte en què es comunicarà la ciutat que acollirà la Jornada Mundial de la Joventut següent.

A més d’aquests actes centrals, els participants del MJS que hagin arribat el dia 31 de juliol, podran participar a la «Trobada d’espanyols», prèvia a cada JMJ, que tindrà lloc aquell dia als jardins del Casino d’Estoril, on s’esperen més de 37.000 joves d’aquesta nacionalitat.

Estoril també acollirà la Trobada Mundial del MJS dimecres 2 d’agost. Al matí tindrà lloc el ‘Fòrum MJS’ amb la presència del Rector Major, don Ángel Fernández Artime, i la Mare General de les Salesianes, Sor Chiara Cazzuola, en què participaran els representants del MJS designats. I a la tarda, la gran festa del MJS mundial, en què el MJS Espanya tindrà la seva presentació ballant i convidant a ballar la “Macarena”, amb la vigília de pregària i ‘bona nit’. L’equip coordinador d’aquesta trobada salesiana espera la participació d’uns 8.000 joves. Per a aquest acte, cada jove rebrà tres samarretes: MJS España (vermella), JMJ MJS España (blanca) i la de la trobada d’espanyols com a Conferència Episcopal d’Espanya.

‘Dies de les Diòcesis’

Del dimecres, 26 de juliol, al dilluns, 31 de juliol, se celebren els «Dies de les Diòcesis». Joves procedents de 126 països dels cinc continents viatgen i són acollits a les 17 diòcesis portugueses, entre ells també joves del MJS d’Europa i de la resta del món. És el cas dels pelegrins de salesians i salesianes de Polònia, Bèlgica o França.

Aquests dies, els pelegrins conviuen amb les famílies, coneixen el funcionament de l’Església local i participen en la seva missió i evangelització. És una de les experiències més ben valorades pels pelegrins a cada JMJ.

La festa dels joves

“Estem molt il·lusionats amb la nostra participació a la JMJ Lisboa 2023. Desitgem que sigui una experiència significativa per a tots, en la qual renovar la nostra vida i seguir encoratjant el nostre compromís com a seguidors de Jesús. Animem a preparar bé el pelegrinatge i disposar el teu cor a la gràcia del Senyor que s’escamparà amb abundància aquests dies entre els joves del món sencer. Serà un esdeveniment de fort sentit eclesial, al voltant del successor de Pere, el Papa Francesc, que ens confirmarà a la nostra fe i ens enviarà com a testimonis de l’Evangeli a cada racó de la terra”, expliquen.

“Volem que Maria Santíssima Auxiliadora, La nostra Verge de Fàtima, ens aculli sota el seu mantell i ens acompanyi en el nostre pelegrinatge. Don Bosco, patró de la JMJ Lisboa 2023, intercedirà per nosaltres”, conclouen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…