El projecte SAAM per a la col·laboració entre centres europeus i africans conclou la segona fase

10 marzo 2022

Comunicació

l

Al projecte hi participen 36 centres: 17 centres europeus pertanyents a 8 països i 19 centres centres africans pertanyents a 18 països. Aquest projecte integra les branques de formació professional de mecànica, turisme i agricultura.

Aquest projecte de mobilitat internacional (Supporting Alliance for African Mobility) uneix centres europeus i africans de formació professional. Està finançat íntegrament per la Comissió Europea amb el programa Erasmus+. L’objectiu és intercanviar eines, metodologies i bones pràctiques entre aquestes institucions.

Al projecte hi participen 36 centres: 17 centres europeus pertanyents a 8 països i 19 centres centres africans pertanyents a 18 països. Aquest projecte integra les branques de formació professional de mecànica, turisme i agricultura.

El projecte SAAM consta de tres fases: una primera fase de mobilitat de professionals europeus a Àfrica, una segona fase de mobilitat africana a Europa (que acaben de tenir lloc, implicant tres setmanes a centres europeus i una setmana d’aprenentatge a Brussel·les) i una darrera fase que es desenvoluparà en els propers mesos en què 10 estudiants i 1 professor de cada centre africà acudirà als respectius centres europeus. En aquesta darrera fase els estudiants africans s’instruiran tant als centres educatius corresponents com al seu centre destí de pràctiques, mobilitzant un total de 300 estudiants. La xifra de docents que aniran a l’altre continent per a la seva formació superarà les 200 mobilitzacions en finalitzar el projecte.

Aquestes tres fases tenen lloc al llarg de 40 mesos, trobant-nos a l’equador de la seva planificació, la finalitat de la qual s’estima a principis de l’any 2024.

La visita africana

Aquests dies hem rebut la visita dels socis africans. Un educador de Libèria va anar a Salesians Loyola (Aranjuez), un del Sudan ho va fer a Salesians Deusto (Bilbao), un tercer de Benin va dedicar unes setmanes al Centre Don Bosco (Lleó), i un altre de Kenya va tenir l’oportunitat de conèixer Salesians Ciudad de los Muchachos (Madrid). Això ha suposat una posterior sèrie de trobades en aquests punts de la geografia inspectorial, concloent en una reunió amb el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació per a la presentació del projecte.

La Casa salesiana de Huelva va rebre la visita de Christophe, company professor i orientador a Bobo-Dioulasso (Burkina Faso) i Merci, també company a Ebolowa (el Camerun) que es trobaven realitzant una residència formativa al CPIFP Professor José Luis Graiño de La Rábida (Huelva). A aquesta visita l’acompanyaven el responsable d’ERASMUS+ i la responsable de Relacions Institucionals del centre.

A més, els socis africans, juntament amb Javier Aguado i el salesià Arturo Alonso en representació de la Fundación Tech Don Bosco, han participat durant una setmana al Seminari “Capacity Building for Leadership in VET Mobility between Africa and Europe” realitzat a Brussel·les; i en què també han participat la resta de socis africans i europeus. L’objectiu d’aquest seminari és apropar als socis africans els diferents programes i fons econòmics que presenta la Unió Europea en matèria de cooperació internacional i suport a la formació professional. Durant la setmana a Brussel·les, també hi va haver temps per conèixer les bones pràctiques de diferents socis europeus en l’àmbit de la internacionalització als seus països respectius.

Si vols conèixer més sobre el projecte, pots ampliar informació a la seva pàgina web, (https://saam.global/) o a les seves xarxes socials (@saamglobal).

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…