El Rector Major ja és a Lisboa per participar a la JMJ 2023

1 agosto 2023

ANS

l

El Rector Major dels Salesians, Ángel Fernández Artime ja és a Lisboa per participar, juntament amb milers de joves del Moviment Juvenil Salesià, a la JMJ Lisboa 2023.

El Rector Major, Ángel Fernández Artime, es troba a Portugal per participar a la Jornada Mundial de la Joventut, que se celebra a Lisboa des de l’1 d’agost fins al diumenge dia 6, i que s’espera reunir a la capital portuguesa més d’un milió de pelegrins al voltant del papa Francesc.

Esperant al X Successor de Don Bosco a l’aeroport de Portela hi havia un grup de joves voluntaris de «WYD DON BOSCO 23» –organització responsable de la participació del Moviment Juvenil Salesià (MJS) a la JMJ Lisboa 2023– acompanyats per l’actual Inspector Salesià de Portugal i Cap Verd,  José Aníbal Mendonça, i els salesians, João Chaves, el seu Vicari;  Tarcízio Morais, nomenat Inspector; i Luís Almeida, membre del Consell Inspectorial.

A l’arribada a l’aeroport del Rector Major, l’esperava un grup de joves voluntaris, que li van lliurar la samarreta de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Lisboa 2023 i el “kit del pelegrí”.

En el moment de l’arribada del Rector Major a la seu inspectorial dels Salesians a Lisboa, els voluntaris que van poder van interrompre les seves tasques per donar-li la benvinguda al pati de l’escola. Artime els va saludar un per un, agraint-los l’acollida i la feina que estan fent.

El Rector Major estarà ara a Lisboa fins al 8 d’agost. A més d´acompanyar les cites tradicionals de l´esdeveniment de la JMJ, el dia 2 d´agost presidirà, acompanyat per la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, Mare Chiara Cazzuola, la celebració de la Jornada del Moviment Juvenil Salesià, l’anomenat SYM Day (de l’acrònim de MJS en anglès- Salesian Youth Movement).

Durant el matí a Lisboa, els dos líders religiosos es reuniran amb prop de 300 joves representants de les diverses Inspectories i Circumscripcions Salesianes en el marc del “SYM Forum”. A la tarda, i després durant tota la nit, tindrà lloc el Festival SYM, que reunirà els més de 8.000 joves del MJS presents a Lisboa amb motiu de la JMJ.

Al final de la seva visita a Portugal, el Rector Major presidirà la Missa de presa de possessió del Pare Tarcízio Morais com a nou Superior de la Inspectoria «San Antonio» de Portugal i Cap Verd.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

23 jóvenes de toda Castilla y León han participado en este encuentro organizado en el marco del proyecto europeo de participación juvenil “Our voice at home: the gate to Europe”, en el que participa la Federación de Centros Juveniles Salesianos de Castilla y León en colaboración con Aspaym CyL y con el apoyo del Consejo de la Juventud de la Comunidad Autónoma.