El Rector Major rep el títol de fill predilecte d’Astúries

10 junio 2024

Per Salesians Comunicació.

l

El Govern del Principat ha aprovat les Medalles de 2024 que premien la política útil, el periodisme de qualitat, la lluita per les llibertats, la medicina preventiva i l’art compromès

El cardenal asturià Ángel Fernández Artime, Rector Major de la Congregació Salesiana, ha rebut el títol de fill predilecte d’Astúries. El Govern del Principat, reunit el passat 7 de juny a Pravia, aprovà les Medalles de 2024, que premien la política útil, el periodisme de qualitat, la lluita per les llibertats, la medicina preventiva i l’art compromès.

Es tracta de les màximes distincions institucionals, anunciades ja en la sessió celebrada a Coaña el 19 de gener i ratificada ara. La Medalla d’Astúries es reserva per a premiar mèrits veritablement singulars que concorren en persones o institucions, la importància i transcendència dels quals pels interessos generals de la comunitat els facin creditors de tal reconeixement. La Junta General aprovà a l’abril de 2022 la llei que unifica en una única categoria els dos tipus de medalles (or i plata) que existien prèviament, en entendre que els mèrits per a rebre aquest honor han de ser de gran rellevància en tots els casos.

A més, el Consell de Govern també ha acordat de concedir el títol de fill predilecte al cardenal gozoní Ángel Fernández Artime. És el setè cardenal asturià de la història. El proper 8 de setembre, amb motiu del Dia d’Astúries, rebrà aquest reconeixement.

 

DADES BIOGRÀFIQUES

  1. Ángel Fernández Artime va ser elegit pel XXVII Capítol General, el dia 25 de març de 2014. És el X successor de Don Bosco. Va néixer a Gozón-Luanco, Astúries, Espanya, el 21 d’agost de 1960. Amb 18 anys va fer la primera professió salesiana, per a fer sis anys després la professió perpètua i ser ordenat sacerdot amb 26 anys el 4 de juliol de 1987 a León. Es va llicenciar en Teologia Pastoral, Filosofia i Pedagogia.

Originari de la Inspectoria de León, va ser delegat de Pastoral Juvenil, director del col·legi d’Ourense, membre del consell i vicari inspectorial, i de 2000 a 2006 inspector de León.

Va ser membre de la comissió tècnica que preparà el 26e Capítol General. En 2009 va ser nomenat inspector d’Argentina Sud, càrrec que ocupava fins el moment del seu nomenament.

Complint les seves funcions d’inspector d’Argentina va tenir l’oportunitat de conèixer i col·laborar personalment amb el aleshores Arquebisbe de Buenos Aires, Cardenal Jorge Mario Bergoglio, avui Papa Francesc.

El 23 de desembre del 2013 va ser anomenat superior de la nova Inspectoria de Maria Auxiliadora a Espanya, un encàrrec que no va poder assumir en ser elegit Rector Major.

Ell és ‘Don Bosco viu’ avui. Anima i promou, en continuïtat amb els seus predecessors, el sentit d’unitat dels diversos grups de la Família, per a col·laborar en el creixement d’aquell Gran Moviment espiritual i pedagògic somiat per Don Bosco.

«El Rector Major, superior de la Societat Salesiana, és el Successor de Don Bosco, el pare i el centre d’unitat de la Família Salesiana» (Const. 126).

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…