El Rector Major presenta el títol i les línies mestres de l’Estrena 2023

29 julio 2022

l

"Com llevat en la família humana d’avui. La dimensió laical de la Família de Don Bosco".

El Rector Major dels Salesians, Ángel Fernández Artime, després d’una fase de consulta i de discerniment amb els responsables de la Família Salesiana, membres del Consell General i altres experts, ha anunciat el 29 de juliol el títol i les línies mestres del seu missatge de l’Estrena pel 2023: «Com llevat en la família humana d’avui. La dimensió laical de la Família de Don Bosco».

En el document de presentació precisa que aquesta Estrena tindrà dos grups de destinataris: no només tots els grups de la Família Salesiana, sinó també «els infants, adolescents i joves de totes las presències de la Família Salesiana en el món», perquè, explica, «amb allò més propi de la nostra pedagogia i espiritualitat pretenem ajudar els nens i nenes, i molt particularment els adolescents i joves a descobrir que cadascun d’ells, pot ser como aquest llevat del que parla Jesús».

Al mateix temps, «pretén ser un clar i provocador missatge que ens dugui a descobrir la dimensió laical»;  específicament per als membres consagrats de la Família Salesiana, és una invitació a ser “llevat en la massa del pa de la Humanitat” i “a viure de prop i enriquits amb la laïcitat evangèlica”.

El llevat, l’element utilitzat metafòricament per Jesús per a presentar el Regne de Déu als apòstols, és «l’únic ingredient que està viu», aquest element que s’usa en petites quantitats, però que «té la capacitat d’influir, incidir, transformar tota la massa», afirma el Rector Major.

Per això, el text proposa a cada membro de la Família Salesiana i als joves ser llevat en el món, difonent la Paraula i el Regne de Déu de la mateixa manera que el llevat transforma la massa del pa.

La reflexió del Rector Major també fa atenció sobre la importància del treball dels laics en les obres de la Congregació Salesiana, recordant que «l’Església està formada en més del 99% per laics… podem imaginar-nos la proporció si abracem tot el món. Són la massa i el llevat del Regne».

El text complet amb les primeres línies guia de l’Estrena del Rector Major pel 2023 està disponible en italià, anglès, espanyol, portuguès i francès.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…