Els alumnes de Salesians Borriana desmunten els mites de la generació de vidre

5 abril 2023

Salesians Borriana

l

Demostren la seva gran implicació amb la campanya 'Dona sang i connecta't a la vida. La clau ets tu!'

Salesians Borriana va convocar per dimarts i dimecres, 4 i 5 d’abril, una nova edició de la Campanya de Donació de Sang, organitzada amb la implicació dels alumnes de Batxillerat voluntaris en l’experiència Aprenentatge-Servei i sota el lema «Dona sang i connecta’t a la vida. La clau ets tu!». Les extraccions estan tenint lloc a la planta baixa del col·legi dimarts a la tarda i dimecres dia 5 al matí.

En aquest cas són alumnes implicats en el projecte d’aprenentatge-servei i professors del centre els qui han distribuït cartells i informació per animar la població a ser solidaris i col·laborar en aquesta campanya. Aquests joves entren en l’anomenada «generació de vidre» que engloba els últims millennials (nascuts entre 1993 i 1997) i la generació Z (nascuts entre 1997 i 2010). El terme el va encunyar Montserrat Nebrera el 2021 per descriure la “fragilitat emocional” dels joves, però que en el cas dels adolescents de Salesians Borriana es contradiu per la implicació d’aquests nois i noies amb la campanya ‘Dona sang i conecta’t a la vida. La clau ets tu!’.

Els organitzadors afirmen que “la donació és vital per mantenir els bancs de sang i altres productes derivats als hospitals, fonamentals en el funcionament diari i essencials en intervencions quirúrgiques. En aquest sentit, el Centre de Transfusions recorda que amb cada bossa és possible salvar tres vides».

Aquesta marató de donacions compta amb el suport de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana i del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, que aportaran el personal especialitzat i tots els mitjans per a les extraccions, amb l’objectiu d’aconseguir-ne la màxima quantitat de bosses, amb què ajudar les persones que les necessiten en intervencions quirúrgiques o transfusions.

Aprendre fent un servei als altres

L’aprenentatge servei és un mètode per unir l’aprenentatge amb el compromís social. És aprendre fent un servei a la comunitat. L’aprenentatge-servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat on els participants aprenen a treballar en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.