Els alumnes de Salesians Ciutadella es converteixen en «superherois» per contribuir a la gestió responsable de l’aigua

27 marzo 2023

Salesians Ciutadella / IB3

l

Una infinitat d'activitats i tallers de sensibilització es van realitzar a l'escola el 21 de març passat, Dia Mundial de l'Aigua, i la televisió autonòmica IB3 se'n va fer ressò amb un reportatge.

Del 22 al 24 de març a Nova York ha tingut lloc la Conferència de Nacions Unides sobre l’Aigua 2023, i els experts alerten de la desertització de moltes zones habitades del planeta en un curt període de temps, a causa del canvi climàtic.

I aquesta realitat ja la vivim a les nostres pròpies carns, en què diverses zones del país ja estan aplicant mesures de restricció de l’aigua per a la producció industrial i agrícola. No plou prou i els embassaments estan en mínims de capacitat. Aviat pot afectar el consum domèstic.

En aquest context, des de Salesians Ciutadella, conegut popularment com a Calós, ja van decidir dedicar tot el curs escolar a treballar sobre la importància de l’aigua, generar consciència del problema i analitzar les accions que es poden dur a terme per millorar aquesta situació.

Així doncs, en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el 21 de març passat, els alumnes de l’escola es van convertir en superherois per ensenyar a gestionar adequadament un recurs tan preuat com és l’aigua.

Durant la jornada es van posar a prova els coneixements adquirits amb divertits tallers i concursos. La conscienciació dels més petits té una repercussió pràctica a casa amb tècniques d’estalvi com vigilar que les aixetes es tanquin bé mentre no es fan servir, omplir els rentaplats o rentadores, i evitar el consum innecessari de productes amb una petjada hídrica elevada, com la roba.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El león

El león

Una sombra de humildad Nunca fui un león de carne y hueso. Soy el icono del león que secularmente ha representado al evangelio de san Marcos. Nací del pincel de Lorenzone, el artista turinés a quien Don Bosco encargó pintar el imponente cuadro que preside la...