Els alumnes de Salesians Zaragoza demostren el seu compromís amb el medi ambient participant a ‘Mars Circulars’

1 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Recullen residus a la Ribera de l'Ebre per concloure el #maigsalesià

Dins de les activitats especials que l’escola organitza durant el mes de maig, els alumnes de primer curs de Batxillerat van participar juntament amb un centenar de voluntaris a la jornada de recollida de residus a la Ribera de l’Ebre de Zaragoza.

Aquesta jornada, organitzada per Coca-Cola, es va realitzar el passat divendres 27 de maig i va consistir en una xerrada formativa a l’aula magna del col·legi on es va presentar el programa Mares Circulars a l’alumnat participant.

El programa està desenvolupat per Associació Chelonia, Fundació Ecomar, Associació Vertidos Cero i Liga para a Protecçäo da Natureza (LPN) i impulsat per Coca-Cola, que ha aconseguit arreplegar més de 1.500 tones de residus.

Així mateix, al mes de març 120 voluntaris de Secundària de Salesians El Campello van realitzar una profunda revisió de la llera del Riu Sec a l’alçada de la seva desembocadura a la mar Mediterrània.

Aquesta activitat d’acció mediambiental, emmarcada en el Dia Internacional dels Rius, té una projecció de sis mesos realitzant mínim dues intervencions a la setmana a l’àrea, amb resultats idèntics. «La realitat és que accions com les d’ahir revelen que encara queda molt camí per recórrer en el terreny de la conscienciació mediambiental, si bé la bona notícia és observar el grau d’implicació entre la joventut», afegia el primer tinent d’alcalde, Julio Oca, en referència a l’alumnat de Salesians El Campello, que assistia estupefacte a la quantitat d’escombraries que recollia.

La posada en marxa de projectes com “Mars Circulars” de Coca-Cola, els objectius dels quals es projecten sobre la base de la neteja de residus en entorns aquàtics i fons marins; fomenta el reciclatge i la conscienciació ambiental mitjançant tallers de sensibilització i formació i l’impuls de l’economia circular a través de solucions tecnològiques innovadores, que situen cada dia més a prop de la consecució d’un planeta més sostenible.

Don Bosco Green Alliance

Molts altres col·legis i entitats salesianes també estan compromeses amb el medi ambient i formen part de la Don Bosco Green Alliance, un moviment internacional de joves de les institucions de la Família Salesiana, que contribueixen a l’acció, el pensament i la política mediambiental global.

Crear un ambient que sigui segur i que tingui cura de tota la vida al planeta, mentre es construeix una nova generació de ciutadans i líders compromesos amb el medi ambient.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.