Els salesians de Polònia ajuden Ucraïna

8 marzo 2022

Salesians Polònia

l

Els salesians de Polònia estan canalitzant l'ajuda humanitària que s'està enviant als salesians i salesianes a Ucraïna, com el carregament de 500 quilos de productes de primera necessitat enviat pels salesians de Malta.

El mateix dia del començament del conflicte a Ucraïna, el 24 de febrer, els salesians de Polònia es van mobilitzar amb la posada en marxa de diferents col·lectes econòmiques per a l’ajuda humanitària a les víctimes de la guerra.

La feina dels salesians de Polònia continua sent incessant, recolzant iniciatives, recollint aportacions i enviant materials i productes de primera necessitat a Ucraïna, com ara medicaments, articles d’higiene, mantes, generadors d’electricitat, aliments… tot el que es necessita, a la frontera i, posteriorment, a les cases salesianes, tant de Salesians com de Filles de Maria Auxiliadora del país ucraïnès, que no han abandonat la població en aquests moments tan complicats de guerra.

Els primers carregaments ja han arribat als seus destins, altres s’estan preparant. Entre les últimes aportacions arribades als salesians de Polònia des d’altres països, hi ha els 500 quilos de productes de primera necessitat enviats amb avió pels salesians de Malta.

Els salesians de Polònia ofereixen acolliment a molts refugiats d’Ucraïna i a estudiants d’altres països que fugen de la guerra a través de Polònia. També intervenen en la cerca d’allotjament. Organitzen l’assistència mèdica, psicològica i jurídica.

Els voluntaris salesians a Polònia participen en la recollida, la separació i la distribució de materials i queviures, en l’acolliment dels refugiats i en el transport de persones i béns a Ucraïna. També organitzen classes i s’ocupen dels infants ucraïnesos, per facilitar-ne l’adaptació a la nova realitat a Polònia.

“Agraïm a tota la Família Salesiana del món el suport espiritual i material que ens esteu oferint aquests dies”, comenten els salesians a Ucraïna.

Situació a Polònia

El 6 de març de 2022, el nombre de persones que havien fugit d’Ucraïna a Polònia havia superat el milió de desplaçats. Fins ara no s’ha creat cap camp de refugiats, tots són acollits per famílies poloneses. Els salesians polonesos han pogut acomodar unes cent persones a diferents cases.

L’Estat polonès organitza punts d’acollida, on es distribueixen mantes, menjars i es dirigeix ​​a les persones a llocs d’allotjament. Es van crear punts d’aquest tipus a les ciutats i a les estacions de tren i autobús.

Els ucraïnesos estan creuant la frontera sense permisos especials, com ara visats o passaports. Podeu utilitzar el transport públic de forma gratuïta. Cada dia hi ha diversos trens i autobusos que porten els refugiats directament des d’Ucraïna. Les persones que transporten els refugiats a Polònia estan exemptes dels peatges de les autopistes. Els operadors de telefonia mòbil ofereixen targetes SIM gratuïtes amb un paquet de trucades i Internet.

Ajuda des d’Espanya

Des del nostre país, Misiones Salesianas canalitza l’ajuda humanitària amb les aportacions d’aquelles persones o entitats salesianes que volen fer donacions.

Per col·laborar: https://cutt.ly/FAmXaYG

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…