“Enlazados” el nou projecte de religió catòlica d’Edebé

30 junio 2022

Edebé

l

Aporta un plus evangèlic al perfil de sortida de l'alumnat i s'articula d'una manera senzilla i accessible.

Una de les grans apostes d’Edebé per al proper curs escolar és el nou projecte per a l’àrea de Religió: Enlazados, una proposta educativa per viure la classe de religió d’una altra manera, i enllaçar-la amb els reptes educatius del segle XXI. Enlazados proposa un camí de descobriment i d’experimentació a través del pensament crític, creatiu i analític, amb un paper important de la interioritat i l’educació emocional.

El projecte inclou totes les etapes educatives: primària, secundària i batxillerat, i té com a objectiu abordar la xarxa interconnectada de la qual tots formem part i contribuir a ser agents de transformació i compromesos en la construcció d’una societat i un món millors. És un aprenentatge competencial per millorar el món, creant llaços entre el currículum, el Pacte Educatiu Global i l’Agenda 2030.

Amb la premissa que la realitat és el lloc des d’on els alumnes seran agents de canvi amb la seva experiència vital, tres són els processos que estructuren el projecte:

– Inici: deixar entrar el món a l’aula.

– Desenvolupament: del “jo” al “nosaltres”.

– Tancament: sortir al món i millorar-lo.

Només podem canviar el món si ens encarnem en la realitat que ens envolta, si acceptem que estem enllaçats els uns amb els altres i ens impliquem.

El projecte compta amb un llibre per a l’alumne, estructurat en experiències d’aprenentatge, i material per al docent en versió en paper i digital a través d’EdebeOn+ amb un diàleg enriquidor entre tots dos formats.

El projecte ha estat un treball dʻequip que ha comptat amb la col·laboració de nombrosos membres de la Família Salesiana.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

Socialssm
“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

Isabel Ferreiro orientadora del CEIP Paradai de Lugo conocedora del programa e invitada al aniversario escribía una carta en el periódico “El Progreso” de Lugo: “La Fundación JuanSoñador hace una estupenda labor y eso se pudo visualizar en el 10º aniversario del...