Especial Rector Major: Testimonis

15 agosto 2024

Salesians Comunicació

l

Amb la renúncia d'Ángel Fernández Artime com a Rector Major el 16 d'agost, el Regional i els Inspectors de Salesians d'Espanya testimonien la proximitat i afecte que els ha transmès el desè successor de Don Bosco en aquests anys.

Juan Carlos Pérez Godoy

Conseller General per a la Regió Mediterrània

“En pensar en una valoració d’aquests anys de rectorat de Don Ángel i de la meva relació amb ell, he de començar agraint al Senyor el do que la seva persona, com a Rector Major, ha suposat per a la Congregació. En els meus anys d’inspector de Madrid, m’he sentit sempre molt acompanyat. Ha estat un Rector Major, almenys aquesta és la meva experiència, molt proper als inspectors. I ho ha estat tant des del punt de vista de la relació personal, com des de la creació d’espais, com la trobada a meitat de sexenni, que va permetre aquesta proximitat i acompanyament dels inspectors. Després he tingut la gràcia de col·laborar-hi formant part del Consell General.

M’he sentit sempre amb una gran llibertat de poder expressar la meva opinió davant dels diversos temes, perquè ell crea un clima que ho propicia. Valoro la seva gran determinació davant d’alguns assumptes delicats que havia de resoldre la Congregació i gràcies a ell -així ho veig- s’han resolt. Admiro el seu cor salesià, amb els joves al centre, la seva capacitat de treball, de relacions, la seva disponibilitat i senzillesa, el seu amor a l’Església i, en particular, al Papa; el seu amor als germans i la seva visió de present i de futur de la Congregació en relació amb temes com els joves més necessitats, la coresponsabilitat amb els laics i la nostra identitat salesiana, particularment la de nosaltres salesians consagrats. Sens dubte ha estat un gran do per a la Congregació i tota la Família Salesiana”.

Fernando García

Provincial de Salesians Santiago el Mayor (SSM)

“Conservo un record viu d’aquells dies durant la celebració del Capítol General 27. D’una manera per a mi inesperada va anar sorgint en les converses el nom d’Ángel com a possible Rector Major. Vaig viure el seu nomenament amb emoció i amb aquest ambient de família que tant ens caracteritza quan parlem del Successor de Don Bosco.

Sens dubte, el meu record més intens amb ell se situa el dia en què vaig rebre la trucada per demanar-me que assumís el servei d’inspector. En aquell moment i en tants altres hi he trobat confiança i proximitat, escolta i familiaritat. El meu sentiment és d’agraïment per aquests anys i de confiança davant del nou servei que a partir d’ara farà l’Església”.

Fernando Miranda

Provincial de Salesians Maria Auxiliadora (SMX)

“Penso que l’Ángel, en el seu període al servei de la Congregació com a Rector Major, ha afrontat situacions especialment exigents i difícils. I davant d’aquestes situacions ha estat valent i fidel al carisma. No han estat decisions a la lleugera i sense reflexionar. També ha aportat senzillesa al tracte, proximitat amb els joves, amb els salesians. Personalment, com a inspector m’hi he sentit escoltat i acompanyat, especialment en moments concrets del meu servei.

Valoro molt i crec que és bo també per al nostre carisma el valor i l’afecte cap a la família salesiana, ajudant-nos els SDB a redescobrir el vincle carismàtic que ens configura. Agraeixo també la seva mirada i sentit de fe davant de les diferents situacions que ens toca viure i que ens desafien com a institució. Així almenys m’ha semblat descobrir-lo en les seves intervencions, sobretot en les Estrenes. Al Senyor i a la seva mare, l’Auxiliadora, els demano que el cuidin i el segueixin acompanyant en el seu nou servei”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.