Estudiants de Salesians Zaragoza proposen millores a la FP dual

26 febrero 2024

Comunicació Zaragoza

l

El projecte 'Voces por la FP dual' recull les opinions dels estudiants de centres aragonesos per analitzar possibles millores.

En una jornada sobre l’FP dual a Aragó, celebrada el 20 de febrer passat, estudiants de Salesians Zaragoza van participar en un «focus group» amb l’objectiu d’analitzar possibles millores en el sistema educatiu.

La trobada va tenir lloc al Centre de Formació Professional Campus Digital a Zaragoza. Allí els tretze estudiants aragonesos de grau superior, incloent els alumnes de Salesians Zaragoza; Carlos Quilez, d’Automoció i Julen Aramburu i Laura Castro d’Aplicacions Informàtiques; van participar en el projecte ‘Voces por la FP dual’ de la Fundació Bertelsmann, que cerca recollir les opinions dels estudiants per millorar l’oferta d’FP dual.

Els alumnes, procedents en total de nou centres diferents, van discutir les seves experiències i van dissenyar propostes per fer que la FP dual respongui millor les expectatives. El procés culminarà amb la presentació de les conclusions a representants del Departament dEducació.

El procés conclourà amb la trobada d’una delegació dels joves reunits aquest dimarts amb un representant del departament d’Educació per presentar-li les conclusions principals sorgides de l’activitat.

“La FP Dual és sota el nostre criteri el millor model de Formació Professional, el que crea i reté més talent. Per tant, el camí està marcat i sí, no és un camí senzill, és un camí que ens obliga a tots -alumnes, centres, professors, empreses- a sortir de la nostra zona de confort”, ha afirmat el director general de Planificació, Centres i FP, Luis Mallada, que hi ha assistit.

La FP dual a Aragó

La FP dual a Aragó ha experimentat un augment significatiu en la participació d’estudiants i empreses, amb un creixement del 22,8% al nombre d’alumnes aquest any. La col·laboració amb cambres de comerç i la realització de fires de FP dual es destaquen com a estratègies per continuar promovent aquest model educatiu.

La Formació Professional a les Escoles Salesianes

Més de 16.000 joves es formen a les Escoles Salesianes per aprendre un ofici en algun dels 64 centres salesians de Formació Professional, gràcies a la feina de 1.356 docents. A Espanya, els Salesians i les Salesianes compten amb 135 escoles, on acudeixen prop de 100.00 alumnes, acompanyats d’uns 7.300 professors.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.