Finalitzen les formacions presencials d’Escoles Salesianes del curs 2023 – 2024

13 mayo 2024

Escoles Salesianes

l

Un centenar de docents d’Escoles Salesianes acaben amb èxit els cursos de Coordinació Pastoral i de Direcció de Centres Educatius

Durant la setmana del 6 al 10 de maig, es dugué a terme el tancament dels cursos presencials oferts per Escuelas Salesianas. Aquest període marcà el final tant del Curs de Coordinador de Pastoral com d’un dels grups de l’Expert en Direcció de Centres Educatius.

Al voltant de 100 docents provinents de vàries escoles salesianes de les Inspectories Salesianos María Auxiliadora, Salesianos Santiago El Mayor i Salesianas España van participar activament en aquestes formacions.

En el Curs de Coordinació de Pastoral, hi havien presents coordinadors pastorals en exercici, i també aquells que estan propers a assumir aquesta responsabilitat en els propers cursos escolares. L’enfocament del curs es centrà en aprofundir en el marc de referència de la Pastoral Juvenil Salesiana i en definir el perfil d’una persona coordinadora d’acord amb una escola que evangelitza. Temes com el projecte educatiu, el lideratge, l’animació del professorat i l’acompanyament dels destinataris van ser abordats de manera àmplia al llarg de les setmanes.

El curso comptà amb la destacada participació de grans acompanyants en l’àmbit de la pastoral juvenil salesiana, incloent-hi els delegats inspectorials, Jordi Lleixà i Xabi Camino, el director del Centre Nacional de la Pastoral Juvenil José Miguel Núñez, el coordinador nacional d’Escoles Salesianes, Óscar Bartolomé, així com altres docents destacats com María Paz Silvia Castillo Filla de Maria Auxiliadora (FMA), Manuel Jesús Redondo i María del Mar García.

Per altra banda, el Curs d’Experts en Direcció de Centres Educatius s’adreçà a persones que formen o formaran part d’equips directius en rols com directors titulars, directors pedagògics, caps d’estudi o administradors. Es van abordar àmpliament temes relacionats amb l’organització i la gestió de centres concertats, l’actualització pedagògica-pastoral, la programació i els projectes.

Entre els docents que van contribuir a aquest curs hi havia Jesús Muñoz de Priego, Rafael Escamilla, Coral Larraz, Manuel Redondo, Antonio Ibor i Óscar Bartolomé.

La culminació d’aquests cursos representa una fita important en el desenvolupament professional i personal del professorat més compromès de les nostres Escoles Salesianes. Properament, en el mes de novembre, es durà a terme l’acte de graduació per a celebrar l’assoliment aconseguit per tots els grups en ambdós cursos.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…