FISAT a Cartagena enforteix el seu voluntariat amb més accions i recursos

29 julio 2024

FISAT

l

L'aposta per continuar desenvolupant el moviment del voluntariat està donant bons resultats a Cartagena. Amb el suport de la Conselleria de Política Social, Famílies i Igualtat de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia, el projecte “Contigo somos más” ha aconseguit augmentar les accions i arribar a més persones.

“Contigo somos más”, el projecte per a la sensibilització, promoció i suport al voluntariat, ha aconseguit arribar a 250 joves del municipi de Cartagena, incorporant quatre persones a l’actual equip de voluntariat de l’entitat en aquesta plataforma social.

Les activitats que s’han realitzat durant els primers sis mesos de l’any s’han enfocat a la sensibilització sobre el valor del voluntariat en els més joves; la captació de voluntariat i la formació de les persones voluntàries que participen en els diversos projectes de FISAT a Cartagena:

  • Xerrades de sensibilització en centres d’educació formal, concretament, a vuit cursos de Formació Professional del col·legi Salesians San Juan Bosco de Cartagena.
  • Campanya de captació de voluntaris i voluntàries per mitjà d’infografies difoses entre entitats socials i centres de la zona, així com participant a Jornades i mostres, com la de Voluntariat organitzada per la UCAM a la Plaça Joan XXIII de Cartagena, o les Jornades vocacionals de Salesians Cartagena.
  • Formació de las persones voluntàries. En concret, quatre persones han realitzat formació específica del projecte en què han iniciat el seu voluntariat, i tres han participat en la Jornada de Voluntariat de FISAT, on han rebut formació sobre voluntariat i exclusió social.

La força del voluntariat

A FISAT aposten per un voluntariat transformador. El voluntariat és un valor fonamental dels seus projectes: molts han sorgit i sorgeixen gràcies a l’esforç de persones voluntàries que consideren que la seva aportació gratuïta a la societat és una eina imprescindible per al canvi. Si ets: major d’edat, amb sensibilitat cap a la realitat de la infància i la joventut en situació o risc d’exclusió social i tens disponibilitat per comprometre’t… Suma amb el voluntariat de FISAT.

El 2023 a FISAT van apostar pel voluntariat 194 persones. En concret a Cartagena van ser 68, el 80% dels quals van participar al Campament Urbà que se celebra la primera setmana d’agost.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.