FISAT afavoreix el diàleg entre empreses i tercer sector sobre contractació de persones migrants

7 octubre 2022

Fundació Ángel Tomás

l

La trobada de Responsabilitat Social Corporativa ha tingut dos moments, un presencial i un altre en línia amb l'objectiu de posar les persones al centre.

La V Jornada “Quiero Ser Social” #QRSC de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha afavorit la trobada entre empreses, tercer sector i administració pública. Aquest any, la proposta formativa i de bones pràctiques ha tingut dos moments amb temàtiques diferents però amb un mateix objectiu: posar les persones al centre.

Dimecres 4 d’octubre, Salesians Alacant va acollir la V Jornada “Quiero Ser Social” #QRSC de la Fundació Ángel Tomás sobre contractació de persones migrants en el context de l’actual Llei d’Estrangeria, impartida per l’advocada de FISAT, Isabel Gómez.

Amb una vintena d’assistents, a la trobada van participar-hi entitats del tercer sector i empreses que van poder compartir les seves experiències des dels seus àmbits respectius. Un clima de diàleg, afavorit per la presencialitat, que va possibilitar exposar les dificultats, els dubtes i les propostes de millora per a la contractació de persones migrants.

Nacho Beltrán, director general de FISAT, va inauguar la trobada juntament amb Alberto Andrés, director de la Plataforma Social Salesiana d’Alacant. Beltrán va recordar que la jornada Quiero Ser Social va néixer ja fa cinc anys amb la intenció de crear llaços i de crear sinergies. “L’objectiu d’aquesta trobada és continuar compartint i que això ens faci ser millors. Necessitem una societat amb oportunitats”.

Premis QRSC 2022

La Fundació Ángel Tomás FISAT fa entrega cada any del reconeixement Premi QRSCa aquelles empreses que han alineat la seva política de Responsabilitat Social Corporativa amb la missió de FISAT. En aquesta edició les empreses UTE Alicante y Servicios y Mantenimientos Costa Alicante han rebut el premi pel compromís amb la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat.

L’Economia Social: les persones al centre

El segon moment, celebrat aquest divendres 7 d’octubre, ha estat la jornada en línia que sota el títol “La Economía Social. Otra manera de hacer empresa”, ha abordat l’economia social; un model empresarial basat en valors i compromisos amb l’entorn, que contribueix al desenvolupament sostenible en l’àmbit econòmic i social de tots els sectors, dignificant el treball i donant protagonisme a les persones.

Ginés Haro Pastor ha ofert una sessió formativa sobre això i posteriorment, a la taula de bones pràctiques les empreses Consum, Novaterra Logistics i Proyectos Extraordinarios, han exposat els diferents models de negoci i la seva missió, visió i valors. Totes són un exemple que la competitivitat empresarial no està renyida amb el compromís social.

Edicions anteriors

La jornada QRSC de FISAT és un projecte finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Es va iniciar el 2018 de forma presencial, i també el 2019 gràcies a l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de València-ICAV que acollia la jornada.

Posteriorment, com a conseqüència de la pandèmia, i fins ara, s’ha celebrat de forma en línia.

La Jornada “Quiere Ser Social» s’ha convertit en una trobada formativa i impulsora de la Responsabilitat Social (RS) i punt de trobada entre l’Administració Pública, empreses i entitats que promoguin o estiguin interessades en la RS; així com d’entitats del tercer sector i ONG que treballen amb col·lectius en risc o exclusió social.

Tota la informació a: https://www.fisat.es/quiero-ser-social-jornada-rsc/

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…