Formadors ‘Naturalment creatius’ gràcies al projecte Erasmus +

5 abril 2022

Salesians Comunicació

l

La Federació de Centres Juvenils d'Aragó es va aventurar a crear una nova activitat amb tres continguts transversals d'actualitat: medi ambient, digitalització i creativitat.

El cap de setmana de l’1 al 3 d’abril va tenir lloc a Madrid el curs de Formació de Formadors emmarcat dins el projecte Erasmus + Nature Kreema (Naturalment creatius).

Aquest projecte va sorgir al començament del 2021 quan, després de l’èxit de l’acollida de l’activitat internacional de la Confederació Don Bosco el 2019, “Summer School of Animators”, des de la Federació de Centres Juvenils Maín d’Aragó es van aventurar a crear una nova activitat amb tres continguts transversals d’actualitat: medi ambient, digitalització i creativitat. Durant aquest any i mig han desenvolupat el projecte amb la gran notícia que, finalment, l’Agència Nacional va concedir la subvenció Erasmus+ per dur a terme “Nature Kreema”.

Tot i això, durant la creació d’aquest gran projecte, es van adonar que necessitaven una preparació extra. Per això, la Federació MAÍN va organitzar aquesta formació amb dues formadores de la Don Bosco Youth Net (DBYN) de procedència belga i amb gran experiència en formacions internacionals. “El punt fort de la formació ha estat, sens dubte, el caràcter vivencial: no ha estat una classe magistral sinó tot al contrari. Estava basada en metodologies actives i de treball cooperatiu, molt important perquè l’aprenentatge sigui més significatiu i perquè comencem a conèixer la forma de treball de cada membre de l’equip” explica la coordinadora del projecte, María Rabinal. 

A més d’aprendre sobre els estils d’aprenentatge i noves tècniques actives, van fer una planificació exhaustiva del programa de l’activitat. “En el procés ens anàvem adonant de quins factors hem de tenir en compte a nivell logístic, com organitzar les sessions perquè tinguin flow al llarg de la setmana i no siguin sessions aïllades, aspectes que cal tenir en compte sobre la diversitat cultural perquè tots els participants se sentin a gust, etc.”, afegeix.

“Hem obert les nostres ments a maneres d’ensenyament-aprenentatge a les quals no estem acostumats a Espanya. També hem après que l’aprenentatge informal suposa fins al 70% del que aprenem, és a dir, que una persona es queda més amb una cosa apresa per casualitat en una conversa durant el sopar que no pas en una classe teòrica. Així que hem de deixar temps i espai per a aquests aprenentatges informals”, explica.

Aquesta formació ha estat per als participants un punt d’inflexió essencial en la preparació de Nature Kreema. “Hem renovat la nostra motivació, recarregat les nostres piles i omplert les nostres motxilles d’aprenentatge teòric-pràctic. I, per descomptat, hem refrescat el nostre anglès”, conclou María Rabinal. 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…