Granada emmarca la festa de la Immaculada en la celebració del 75è aniversari

12 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

Maria Auxiliadora va presidir la Vigília de la Immaculada a la grandiosa Catedral de Granada per recórrer posteriorment els carrers de la ciutat després de dues jornades plens d'actes commemoratius.

Moments emocionants els viscuts aquesta setmana a la ciutat de Granada amb fets històrics que sempre quedaran a la memòria de la Família Salesiana. No és simplement un esdeveniment organitzat per i per al 75è aniversari de Salesians, sinó una celebració històrica de tota la Comunitat Salesiana d’aquesta ciutat.

Tot comença amb la il·lusió del comitè del 75è aniversari de la presència de Salesians a Granada on, com a esdeveniment important, es va destacar la celebració de la Immaculada. “Amb tota la importància que té es va voler donar el caràcter propi de la casa i no només quedar-se amb la celebració a l’Església del col·legi. Tota una feina que té el seu inici amb una planificació del comitè on, aquesta celebració, es va preparar amb l’arribada de Maria Auxiliadora, dies previs a la Vetlla, al santuari del Perpétuo Socorro”, compartien des de l’organització. Allí un equip de voluntaris va preparar el pas de María Santísima de la Victoria del Realejo, cedit per a Maria Auxiliadora per a aquesta especial ocasió. “Moment de compartir i de mostrar tota la il·lusió als instants previs als dos grans dies que s’esdevenen; doncs Maria Auxiliadora s’estava preparant per arribar en processó des del Perpetu Socors, el dia 7, i presidir la Vigília de la Immaculada a la grandiosa Catedral de Granada”, explicaven.

Per començar la jornada del dia 8, i per anar obrint boca al gran moment que s’acostava, membres de la Família Salesiana, entre ells salesians, antics alumnes, professors, cooperadors o ADM van acudir al descobriment de la placa a l’antic edifici on el col·legi salesià es trobava als seus inicis. “Precedint a l’acte els participants es van reunir al Triomf i davant de la Immaculada per escoltar unes paraules, recordant anècdotes dels salesians Juan Fuentes, Ernesto Granja i antics alumnes del Triomf; els qui, a més, van agrair a la comunitat de veïns de l’edifici l’acte. És ja a l’avinguda Divina Pastora on es descobreix una placa commemorativa a aquests 75 anys de presència salesiana a la ciutat de Granada”, compartien sobre aquest moment emotiu.

Darrere d’aquest acte comença l’emotiva Eucaristia a la Catedral en commemoració de la Immaculada, tenint Maria Auxiliadora prop de l’altar; una presència que envaeix els assistents com un halo de protecció i amor de mare. La família salesiana volia donar gràcies per aquests anys i renovar la fidelitat a la diòcesi i el pastor. La Catedral estava plena de persones que es defineixen salesianes per vinculació amb la casa, per moltes raons, però totes les escoltades amb alguna cosa en comú “el bon record i l’amor a la congregació”. És així com es defineix la casa salesiana durant l’Eucaristia, recordant la seva tasca a la ciutat de Granada i la influència en milers de joves que han passat per les seves mans, fent-los ser bons cristians. L’Eucaristia va estar presida per l’arquebisbe Don José María Gil Tamayo.

Arribant la tarda, i sospesant si el temps es comportaria, es decideix que Maria Auxiliadora torni al seu temple per recórrer els carrers de Granada; processó que molts estaven esperant, ja que seria la primera vegada que es compta amb la presència de la imatge a la Catedral i passejant pels carrers del centre de Granada.

“Des de la casa Salesiana, agraïm la presència de tots els assistents que vau viure aquests moments amb tanta il·lusió i emotivitat”, finalitzaven.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»88862,88863,88864,88865,88866,88867,88868,88870,88871,88872″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…