Guiats per Déu, amb els joves i pels joves

16 agosto 2024

Salesians Comunicació i Mateo González Alonso

l

El 16 d'agost se celebra el naixement de Don Bosco i, aquest any, la cita a El Colle Don Bosco es completava amb la clausura del Sínode Salesià dels Joves i la renúncia del cardenal Ángel Fernández Artime com a Rector Major dels Salesians.

A les 10 en punt del matí començava l’eucaristia, presidida pel cardenal Ángel Fernández Artime per celebrar el naixement de Don Bosco en la clausura del Sínode Salesià dels Joves, organitzat pel sector de la Pastoral per commemorar el 200è aniversari del Somni dels 9 anys. 370 joves de 94 nacions omplien el temple, resant i cantant cada moment de l’eucaristia.

El Rector Major agraïa als joves la seva participació i també a membres de diferents grups de la Família Salesiana, a les Filles de Maria Auxiliadoara presents, als membres el Consell General, a Monsenyor Giordano Pichinotti a les autoritats municipals, i a qui el substituirà durant aquest temps abans del proper capítol general, el vicari, Stefano Martoglio.

Fidelitat al carisma

A la seva homilia, el cardenal va agrair haver compartit “els somnis dels joves de tot el món salesià” que s’han reunit en aquest lloc per celebrar l’aniversari de Don Bosco. Davant la “lògica humana”, va destacar que “el Senyor estima profundament una jove d’un lloc remot com era Maria de Natzaret per ser la mare del seu Fill encarnat”, passa el mateix en aquest remot caseriu on Déu crida a Joan Bosco que no serà “un pagès més sinó el pare i mestre de la joventut del món”.

Destacant que la congregació sorgeix amb els joves mateixos,  per al cardenal és “un signe de l’amor de Déu a l’Església”. Cosa que, va afegir, té molt de futur més enllà de les forces humanes si s’observa el món amb “una mirada de fe” ja que és “l’Esperit Sant el que guia l’Església i acompanya el ministeri del Vicari de Crist, en aquests moments , el papa Francesc”.Per això, citant Don Bosco, va clamar: “Visca el Papa!”També va demanar fidelitat a aquest Esperit de la congregació salesiana, per la qual cosa va demanar “no oblidar l’Esperit Sant i la fidelitat”.

Sobre la seva renúncia, la va presentar com a signe que “el Senyor acompanya la vida de l’Església”. “És una bellíssima expressió de fe, la vida de la congregació segueix endavant i cadascú posem de la nostra part per garantir aquest camí de fidelitat”, va afegir reivindicant un carisma que es resumeix en una “fidelitat al Senyor, una fraternitat que sigui fascinant per als joves i l´amor als joves”.

Joves agraïts

En acabar l’eucaristia, els joves expressen el seu profund agraïment per la feina i el lideratge del Rector Major en finalitzar el seu servei: «Que Déu el beneeixi amb bona salut i força! Que l’esperit sant el guiï per portar Déu als joves»!

Abans de signar la seva renúncia i segellar-la, el cardenal Ángel Fernández Artime llegia a l’Assemblea la carta que en acabar la celebració enviaria tota la Família de Don Bosco. «El papa Francesc m’ha cridat a un altre servei per al bé de l’església».

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…