‘Intramuros, el documental’, una història per conèixer l’altra cara de la tasca salesiana

23 febrero 2022

Sergio Sorá

l

Aquesta iniciativa de tres joves gaditans trenca prejudicis sobre sectors socials de Sevilla de la mà d'entitats com l'Economat Maria Auxiliadora, la Comunitat Bartolomé Blanco, el Proyecto Hombre o Sevilla Acoge o el Centre Penitenciari de Sevilla.

‘Intramuros, El Documental’ neix de la iniciativa de tres joves gaditans, Sergio Sorá, Laura Calvente i Luis Fernández amb ganes de mostrar al món l’altra cara de la moneda, trencar prejudicis, estigmes i pensaments incerts sobre la societat que viu a Sevilla.

«Vivim en una constant circulació de notícies i titulars de caràcter negatiu o despectiu, i en la majoria de les ocasions, el que ronda al voltant d’un mateix tema està sempre en la mateixa ona. Per exemple, busquem a internet “Inmigración en Sevilla” o “Polígono Sur Sevilla” i tots els titulars que podem llegir, recents i antics, tracten temes negatius sobre el context», comparteixen els joves creadors sobre aquesta feina que va sortir de les aules de la universitat per aportar un nou enfocament.

Aquest equip humà, com a part del seu treball de fi de Grau del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·luminació, Captació i tractament de la imatge, va voler fer un tomb de 180º a aquesta condició, i mostrar-li al món la infinitat de projectes i “coses” bones que ens envolten» i que, per mer desconeixement, s’arriben a obviar.

«En aquest documental de 60 minuts es mostra mà a mà la feina diària de persones que ho donen tot i que creuen en la seva vocació, amb entitats com Sevilla Acoge, Centre Penitenciari de Sevilla, Economat Maria Auxiliadora, la Comunitat Bartolomé Blanco o Proyecto Hombre», comenten destacant la incansable tasca salesiana a la ciutat entre els diferents col·lectius que es dediquen dia rere dia a atendre els sectors més desafavorits.

Un projecte jove, ple d’Il·lusió i sense ànim de lucre que ha comptat amb el suport de les xarxes socials per difondre’l. «S’ha elaborat amb afecte i amb tota l’ajuda que ens han prestat diverses entitats, associacions i empreses per fer-ho possible… i amb la intenció que tot aquell que ho vegi s’emporti aquest trosset de realitat. Tant de bo que totes les persones juntes puguem fer arribar aquest projecte a tothom per desmuntar aquesta visió allunyada de la realitat”, conclouen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocial
FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

FISAT celebra la Jornada de inicio de curso en un encuentro para convivir, compartir y agradecer

Más de 130 trabajadores y trabajadoras de los proyectos sociales salesianos estaban convocados el viernes 13 de septiembre a la jornada de inicio de curso de la fundación FISAT Salesianos Social. La casa Salesianos San Juan Bosco acogió este encuentro que contó con...

BlogsFoto con historia
Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Foto con Historia: A Coruña y Don Bosco

Una fotografía con la imagen de una panorámica desconocida e inusual sobre el acto de inauguración del monumento a Don Bosco en la ciudad de A Coruña; contiguo al colegio salesiano y orientado hacia el Paseo Marítimo. Monumento creado por el escultor gallego Xoán Piñeiro Nogueira, fue erigido en 1977 y rinde homenaje a la labor de Don Bosco en la educación y el desarrollo juvenil.