Jornada formativa “Participar per a transformar” de la Fundació FISAT

4 abril 2023

Comunicació FISAT

l

Aquesta jornada formativa i lúdica celebrada a Salesians Villena va treballar la identitat salesiana, el seu estil educatiu i el sistema preventiu de Don Bosco.

La trobada de voluntariat d’aquest any s’ha desenvolupat en línia amb el projecte FISAT 2030 per a la promoció i coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. L’objectiu ha estat fomentar la participació social per a la consecució dels ODS.

Voluntaris i voluntàries dels diferents projectes i plataformes socials salesianes s’han trobat a la jornada “Participar per transformar” que es va celebrar el dissabte 25 de març a Salesians Villena.

A través de diferents dinàmiques, s’ha treballat la identitat salesiana, el seu estil educatiu i el sistema preventiu de Don Bosco.

Després de la benvinguda de l´equip de Voluntariat de FISAT, Cristina Martínez Ferrando, coordinadora del programa Alraso, va donar a conèixer la dimensió de les plataformes socials salesianes a Espanya, per posteriorment aterrar en els projectes de la fundació, actualment 45.

La part pràctica va ser dinamitzada per María LazaránVerónica Vidal, dues educadores amb una àmplia experiència i trajectòria dins de l’entitat. Mitjançant grups de reflexió es van proposar diverses situacions hipotètiques que es poden donar a la intervenció dels projectes per analitzar com poder actuar en cada cas.

Andrés Martínez, responsable del Sistema de Protecció Intern (SdPi) de FISAT, va oferir una formació sobre l’entorn protector de l’organització i com actuar en cas de detectar o ser objecte d’un tracte inadequat.

El colofó de la jornada el va oferir l’actriu, humorista i activista Asaari Bibang. La xerrada còmica d’antimasclisme i antiracisme va fer reflexionar i prendre consciència sobre les situacions de discriminació que pateixen moltes persones per ser dona i ser racialitzades.

Asaari va incidir en la necessitat de realitzar un procés de desconstrucció i ser valents, especialment davant de les persones que ens importen, i fer-les conscients de comentaris i punts de vista racistes en què incórreguen.

Aquesta jornada va ser molt ben valorada pel voluntariat assistent, que a la posterior enquesta de satisfacció ha deixat palès la importància de la formació i d’aquestes accions que contribueixen a crear vincles amb l’entitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.