Joves de Salesians Girona entrevisten a Lamin Sima, exjugador professional de bàsquet i un referent al barri de Santa Eugènia-Can Gibert

17 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

Una entrevista radiofònica molt inspiradora que ha permès als joves de la plataforma social salesiana conèixer com l’esport educatiu és un trampolí per a la inclusió social.

A finals d’abril el grup de Joves del Projecte Neu de la plataforma social dels Salesians a Girona van entrevistar al programa La Veu del barri del Güell Espai Jove a l’exjugador de bàsquet Lamin Sima, nascut al barri gironí de Santa Eugènia-Can Gibert del Pla.

Et podries presentar?

Sóc fill de Gambià nascut a Girona. Vaig començar a jugar a l’equip del barri, al CEIP Santa Eugènia un parell d’anys de petit, em va venir a buscar el FC. Barcelona de bàsquet. Vaig estar 3 anys molt macos a la Masia, compartint també amb els jugadors de futbol. Després vaig passar al Casedevall Girona, que era un projecte molt maco de bàsquet aquí a la ciutat. Amb la crisis tot va petar i vaig anar a alguns equips més de bàsquet a Catalunya i després a l’estranger també.

D’on et ve l’afició de jugar a bàsquet?

Va ser una mica per casualitat. Estava un dia jugant al pati de l’escola a futbol i em va veure un senyor – que ara ja és mort- que es dedicava al bàsquet al Santa Eugènia i em va dir si havia provat mai de jugar a bàsquet, que si sabia el que era i tot això. Li vaig dir que no i em va proposar que anés un dia a entrenar al Santa Eugènia i, des de llavors fins avui, és una cosa que omple la meva vida.

Et vas formar al Club Bàsquet Santa Eugènia. T’agradaria ara que ja t’has retirat entrenar i formar joves?

Doncs la veritat és un projecte en el qual penso des de fa molt temps, inclús en alguna ocasió he parlat amb el President del Club. M’agradaria fer alguna cosa per donar opcions als infants del barri amb el bàsquet, ja que practicar-lo en el meu cas, m’ha servit molt per al tema de la inclusió, fer amics, millorar la meva salut… Així que sí que he pensat en emprendre algun projecte aquí com a entrenador, ja no com a jugador, i a veure si algun dia el puc dur a terme.

Què significa per a tu el barri de Can Gibert?

Per a mi és vida, és color, gent de tot el món, connexió… és moltes coses. Per a mi són moltes coses positives, tot i que també en té de negatives, i per això existeixen espais com aquest, l’espai Jove, els Salesians, etc, que fan que aquest barri tingui llum i tregui tot el positiu.

Quins canvis has notat en el barri?

Ara fa un temps que estic fora del barri, i això ho veieu més vosaltres, però, per exemple, veig que han posat un equipament esportiu amb un skatepark, les pistes de bàsquet que estan fent…, amb l’objectiu que els joves facin esport i no “trepalleries”. I que el barri i els infants i joves us dediqueu a fer coses positives.

Com a negatiu… Crec que la ciutat podria fer més activitats culturals i esportives aquí, i que fos més conegut, i apartar una mica l’estigma que té i que no és així.

Quines activitats trobes a faltar al barri?

A mi concerts, m’agrada molt la música. De fet, tinc una germana que és cantant, i penso que una vessant artística que és la música, expressiva, revolucionària també, en un barri com aquest, estaria molt bé que la gent pogués expressar-se i que hi hagués una sensibilitat musical de que aquí hi ha molta gent africana. Hi ha de tot, però som de països on la música la portem dintre. Tu vas a Àfrica i a qualsevol racó hi ha música, vas a sud- americà i també. M’agradaria que el barri fos més musical més viu.

ACCEDEIX AL VÍDEO COMPLET

Visualitza el vídeo complet per poder escoltar també el diàleg posterior amb els i les joves i les persones educadores de la plataforma salesiana amb en Lamin Sima.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…