La campanya Jóvenes en Positivo obre camí cap a una visió de la joventut activa i transformadora

30 junio 2022

Comunicació Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil

l

La campanya promoguda pel Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, i les ONGD Jóvenes y Desarrollo i Bosco Global, han visibilitzat i donat veu a molts dels principals temes que preocupen les persones joves a través de la campanya Jóvenes en Positivo.

Des del mes de gener, la campanya promoguda pel Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juveniles Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, i les ONGD Jóvenes y DesarrolloBosco Global, han visibilitzat i donat veu a molts dels principals temes que preocupen les persones joves a través de la campanya Jóvenes en Positivo. 

Mitjançant una sèrie d’articles d’opinió, amb una mitjana de més de 400 lectures, temes com la igualtat de gènere, medi ambient, salut mental, ocupació, espiritualitat i canvi social, s’han pogut col·locar al focus de la notícia.

Paral·lelament a aquest contingut a web, la qual ha rebut més de 8.000 visites, la whatsapp serie Ahora tú, ha anat recolzant i donant veu a aquests temes, al voltant d’Alex i Noa; dos joves que setmana rere setmana, han estat exemple de les conseqüències i vivències que la pandèmia ha provocat a les seves vides.

Des del mes de febrer, Ahora tú ha rebut més de 13.400 reproduccions, a través del canal de YouTube de Salesians Espanya, i la difusió a través de WhatsApp i xarxes socials.

Un altre dels punts clau de la campanya, ha estat l’argumentari i manifest, dos documents, on joves de la nostra família salesiana han pogut aportar idees i opinions sobre les experiències viscudes i repercussió dels efectes de la pandèmia en aquest col·lectiu.

Des de la Pastoral Juvenil Salesiana, podem dir que ha estat una de les primeres campanyes, on tots els àmbits que treballen al nostre país; escola, formació professional, lleure, espiritualitat, o situacions de vulnerabilitat, han unificat esforços comunicatius impulsant aquesta visió transformadora de les persones joves.

 

Obrint camí cap a una visió positiva i implicada de la joventut

Després de concloure els continguts, materials, articles d’opinió i vídeos preparats per a la campanya, Jóvenes en Positivo es converteix en un trampolí cap a un concepte sobre la joventut molt més ampli, que pretén seguir amb aquesta visió de les persones joves de manera constructiva i positiva .

Els joves demanen ser escoltats, comptar amb el suport de les institucions perquè puguin ser protagonistes del seu propi futur, treballant per un canvi social assentat en la justícia social i la igualtat. En aquest camí, trobareu sempre al vostre costat la Família Salesiana. Per això, l’objectiu per al curs 2022 – 2023 és seguir obrint camí, treballant en comunió juntament amb les dues inspectories de Santiago El Mayor i Maria Auxiliadora.

Amb aquest inici del proper curs, està previst a mitjans de setembre, un acte de cloenda de Joves en Positiu, on es presentarà una lectura actualitzada post pandèmica de la situació de la joventut.

Els Salesians i les Salesianes de tot el món treballen educant i formant la joventut, sobretot la més vulnerable, amb l’objectiu que puguin gaudir d’un futur feliç, proposant-los un model de vida que inclogui la feina pel bé comú, la solidaritat, autonomia personal i creativitat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…