‘La Congregación de la Granada’, un homenatge a la història de Sevilla nascuda entre les parets salesianes

20 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

La presència salesiana de Triana va reunir la tarda del 15 de desembre més d'un centenar de participants al voltant de la presentació de la primera novel·la de Julio Vera García, director del col·legi salesià.

La presència salesiana de Triana va reunir la tarda del 15 de desembre més d’un centenar de lectors curiosos per conèixer tots els detalls de ‘La Congregación de la Granada’, la primera novel·laa de Julio Vera García, director del col·legi salesià sevillà, que es presentava en societat per filar conceptes com el Segle d’Or sevillà, la canonització d’un rei, el dogma concepcionista i fins a un tresor amagat entre les pistes de la Gymkhana de Sevilla.

A l’acte, en què a més de l’autor van participar-hi el periodista Pepe Da Rosa, que va moderar l’acte, juntament amb Rosa García Perea, editora d’Almuzara, es van descobrir les inquietuds que porten un grup de quatre joves a perseguir una llegenda ancestral i redescobrir les obres d’art del Segle d’Or sevillans per desvetllar els secrets dels millors pintors, imaginers, orfebres o tallistes, d’autors tan coneguts com Francisco Pacheco o Juan Martínez Montañés.

Els assistents van gaudir amb el testimoni de Julio Vera que va demostrar el seu amor per la ciutat i va revelar alguns dels detalls d’aquestes figures que van pertànyer a la Congregació de la Granada: una societat secreta concepcionista que va ser perseguida per la Santa Inquisició i que ha quedat constància de la seva existència fins als nostres dies.

Una tarda on, a més de confessar que part d’aquestes pàgines es van redactar a les instal·lacions del mateix centre, igual que l’origen de la idea, tot conduïa a les arres del Mestizo, les tretze monedes que oculten un dels tresors més grans provinents de les Amèriques.

Sobre l’autor

Julio Vera García, nascut a Sevilla i gran enamorat de la seva ciutat, es va formar al Col·legi Salesià de San Pedro en Triana, on després dels seus estudis universitaris, ha desenvolupat també la seva tasca educativa, docent i directiva. Després de concloure la seva llicenciatura en Ciències Físiques i altres titulacions vinculades amb la informàtica, va començar el seu àmbit professional a l’ensenyament, encara que no va trigar a completar els estudis superiors en Realització de Cinema, Televisió i Espectacles, per així poder compatibilitzar dues de les seves grans passions.

La seva inquietud pel món audiovisual l’ha portat a escriure i dirigir diversos curtmetratges solidaris i socials com ara La Ley Snell, espectacles musicals, videoclips de diversos artistes i documentals com Luz y embrujo sobre Luis Ortega Bru, destacant també la webserie 18.0, amb gran acceptació per part del públic i que li va suposar una menció especial dins dels premis andalusos Asecan. Home de família, inculca als seus dos fills l’amor per la seva ciutat, igual que els seus pares van fer amb ell des de petit, i desenvolupa un minuciós treball de creativitat, aprofundiment i documentació, amb gran exigència personal, a cadascuna de les seves obres i projectes. Com amant de la cultura i de la història a través de La Congregación de la Granada ens submergeix en un món d’aventures, on sembla que el misticisme i l’art estan obligats a trobar-se.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…