La Família Salesiana celebra a Barcelona la seva festa 2023

27 marzo 2023

Josep Mascaró

l

Els grups van recordar el pas de Don Bosco per la ciutat com un “peregrinació de memòria i agraïment” a la seva figura i a la que va ser l'animadora de la visita del Sant, Donya Dorotea de Chopitea.

Durant el matí del dissabte dia 25 de març va tenir lloc la celebració de la Festa FASA 2023 que, per cinquè any, va voler conjuntar les diverses branques de la Família Salesiana (FASA) existents a les antigues inspectories Mare de Déu de la Mercè (SDB) i Verge del Pilar (FMA).

A cada trobada s’havia pretès celebrar que “som i ens sentim una família salesiana” i donar a conèixer les diverses branques de la família existents a l’àrea de Catalunya. Per això, estaven convidats no només els membres de la FASA sinó també els simpatitzants del carisma i els que es pregunten qui i com en són els components.

De les branques de la FASA presentades anteriorment, només quedaven les dues associacions referides als Antics Alumnes i ExAlumnes dels salesians i la de les salesianes de les obres, siguin escolars, com a parroquials o de plataformes que, encara que no siguin ni “antics” ni alumnes també formen part d’aquest col·lectiu. Segurament que per a molts podia significar recordar i reviure els seus anys més joves i l’educació rebuda.

Tenint present que Barcelona – i preferentment el barri de Sarrià – va gaudir del privilegi de la presència física de Don Bosco, l’any 1886, la jornada festiva es va pensar com un “peregrinació de memòria i agraïment” a Don Bosco i a la que va ser l’animadora de la visita del Sant, Donya Dorotea de Chopitea, amb una visita guiada per les presències més significatives que han nascut en aquest barri actual de la Ciutat Comtal.

Aquest pelegrinatge es va iniciar a l’Obra de les Salesianes de Santa Dorotea – Sarrià, amb una recepció als més de 80 assistents a la trobada, amb la salutació de la inspectora de les Salesianes María Rosario Ten i de Fernando Miranda, elegit nou inspector de Salesians Maria Auxiliadora.

L’exposició dels inicis de l’Obra, amb els darrers recursos econòmics que li quedaven a Doña Dorotea, va ser presentada per l’experta en el tema, la salesiana Maria Rosa Olivella.

De la mateixa manera es van visitar les presències més significatives de la zona: Salesians Sarrià, l’EUSS (Escola Universitària Salesiana de Sarrià) i la Capella de Don Bosco, com a lloc central de record i agraïment.

La jornada festiva va acabar als peus del lloc on reposa Doña Dorotea, a l’entrada del Santuari de Maria Auxiliadora. Va ser aquí on els presents, de manera especial els Antics Alumnes i Exalumnes, van assumir el compromís de promocionar el camí de la Venerable cap als altars, amb la seva invocació i posant-lo com a intercessora per aconseguir els miracles que es requereixen per a la seva beatificació i canonització.

A l’acte van assistir-hi la gairebé totalitat de la Junta Central dels AA.AA (Madrid), així com el Sr. Cònsol d’Hongria, Antic Alumne salesià, acompanyant el president dels AA.AA del seu país.

Les cares de satisfacció dels que van assistir a la Festa FASA 2023 van demostrar que l’objectiu proposat s’havia complert perfectament.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…