La Festa de la Comunitat Inspectorial 2022 mostra un cor ple de noms

25 abril 2022

Salesians SMX

l

La casa salesiana de Màlaga va obrir les portes el dissabte 23 d'abril per acollir més d'un centenar de participants procedents de les diferents presències de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora i homenatjar una vintena de salesians que van fer 25, 50 i 75 anys d'ordenació sacerdotal o professió religiosa i les cases de Carmona i Jerez Torres Silva que van celebrar els seus 125 i 75 aniversaris.

La casa salesiana de Málaga va obrir les portes el dissabte 23 d’abril per acollir més d’un centenar de participants procedents de les diferents presències de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora a la celebració de Festa de la Comunitat Inspectorial 2022. Aquesta vuitena edició, després de les celebrades a València-Sant Antoni Abad, Utrera, Villena, Barcelona-Horta, Sevilla-Trinidad, la pròpia casa de Málaga i la darrera edició on line, va recuperar el format presencial després de l’esforç organitzatiu realitzat per les comunitats durant el 2021.

Molts dels participants acudien a aquesta trobada després de compartir durant la setmana el desenvolupament del Capítol Inspectorial, per la qual cosa la festa es va viure com la cirereta a uns dies de família. La jornada va començar amb l’acte commemoratiu que va servir per homenatjar una vintena de salesians que compleixen 25, 50 i 75 anys d’ordenació sacerdotal o professió religiosa i les cases de Carmona i Jerez Torres Silva que celebren els seus 125è i 75è aniversaris.

Durant l’acte, conduït per Fernando Miranda, Vicari Inspectorial, els assistents van poder visionar diferents peces audiovisuals que van situar l’esdeveniment en el context de les diferents efemèrides i van portar els assistents a un recorregut per 1997, 1972 i 1947. Posteriorment, els homenatjats van tenir ocasió de recollir l’aplaudiment i el reconeixement dels participants.

“És un dia per donar gràcies a Déu per les vostres vides. Feu realitat aquesta frase de Casaldàliga: “Al final del camí em diran: —Has viscut? Has estimat? I jo, sense dir res, obriré el cor ple de noms”. Vosaltres els teniu plens de noms i de rostres. Porteu molta gent al vostre cor i per tant, és una manera de portar Déu, que s’identifica en tots els que heu anat reunint al llarg de la vida als diferents llocs on heu estat”, amb aquestes paraules iniciava el seu discurs Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, que va fer un recorregut de gratitud per mirar enrere i veure com Déu va col·locant les peces vitals. “Heu deixat molta vida a la missió i amb la vostra feina s’ha construït la nostra inspectoria. Gràcies a vosaltres i als que ens han precedit. En nom de la Congregació i en nom dels joves volem reconèixer-ho així en aquest dia”, compartia per concloure la seva intervenció. “Que continueu sent de Déu. Ens alegrem amb vosaltres i per vosaltres”, concloïa.

També van tenir ocasió de gaudir del final de festa amb la representació musical a càrrec dels joves del Centre Juvenil Francisco Míguez que van traslladar un missatge ple d’optimisme: Obrim l’esperança que renova la nostra vida!

Després de la foto de família, davant del monument de Don Bosco i al peu del mapamundi salesià, va començar la solemne eucaristia al Santuari de Maria Auxiliadora, presidida per l’Inspector acompanyat per un nodrit grup de concelebrants encapçalats pels germans que celebraven els seus aniversaris. A la conclusió es va posar el colofó a la jornada amb un dinar fratern a la Casa Diocesana d’Espiritualitat Beato Manuel González.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...