La foguera Don Bosco d’Alacant premiada per la seva creativitat i bellesa

2 julio 2024

Per Juan Pérez, sdb. Alacant.

l

Una mirada a l’origen del foc i al món interior de cada persona.

La Foguera infantil Don Bosco de Salesians Alacant ha sigut premiada amb el primer premi de la categoria segona i primer premi al millor ‘ninot’. El monument infantil s’endinsa en l’origen del foc i recorda temps prehistòrics. La nit de Sant Joan, el passat 23 de juny, una guspira va ser l’inici de la cremada de tots els monuments distribuïts per a tal esdeveniment pels carrers d’Alacant.

«El monument dedicat a la deessa Antaratma, demana al viatger que busqui en el seu interior els passos amb els que -fets- t’anirà millor. I aquests passos se centren en la confiança en un mateix, en la recerca d’un projecte de vida, oblidant les coses massa complexes i el sentit pessimista de la vida; d’aquesta manera es podrà viure millor i més feliç» expliquen des de la casa salesiana respecte a la Foguera infantil premiada.

Una Foguera amb 20 anys d’història

La Foguera Don Bosco és una associació composta per 75 comissionats apassionats per viure la tradició de la festa alacantina seguint l’esperit salesià. La foguera es va fundar en l’exercici 2004-2005 i, des d’aleshores, col·laboren en multitud d’esdeveniments durant tot l’any fent cada vegada més gran la família d’amics de la Foguera Don Bosco.

Compten amb persones de totes les edats i sempre aposten pels seus playbacks, ofrenes de flors, racó de festa i els seus monuments, entre moltes altres trobades en les que hi son invitats els veïns del barri.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
El Sínodo Salesiano de los Jóvenes lanza una propuesta para todo el mundo salesiano

El Sínodo Salesiano de los Jóvenes lanza una propuesta para todo el mundo salesiano

El encuentro de casi 400 jóvenes de 94 nacionalidades en Valdocco-Colle Don Bosco, con una media de 23 años, con culturas y lenguas distintas y todos con una misma fe y un mismo e intenso compromiso con la obra iniciada por Don Bosco anima a profundizar en la vivencia de la Espiritualidad Juvenil Salesiana en una dimensión internacional.