La història de superació d’Ali Chaid a Espanya: enfocat a complir el somni de ser jardiner

30 agosto 2023

Fundació Don Bosco

l

Gràcies al suport i acompanyament als Pisos d'Autonomia de la Fundació Don Bosco de Jaén espera aconseguir-ho.

Arribar a un país desconegut, sense saber l’idioma, desconeixent els seus costums, volent construir un futur però sense saber a quin lloc t’enviaran demà… Així és la vida de molts dels joves que arriben a la Fundació Don Bosco, així va ser la vida d’Ali Chaid. Ali ens ho explica en primera persona.

«Em dic Ali Chahid, sóc del Marroc i tinc 23 anys. A principis del 2020 vaig arribar a Espanya, específicament a l’illa de Lanzarote. Poc després, va començar la pandèmia, cosa que va fer que els meus inicis fossin molt complicats. Al juliol em van traslladar a Cádiz, on vaig ser-hi un parell de mesos, i després a Madrid.

Atesa la situació de col·lapse en els recursos d’emergència per la Covid-19, al gener de 2021 em van proposar anar a Jaén i vaig acceptar, des d’aleshores, sóc “Buzzettero”. Vaig arribar a la Fundació Don Bosco i vaig començar a participar en els seus Projectes d’Emancipació i programes d’ocupació -com Andalusia Orienta o Incorpora-, al Circuit de Cuina Familiar i a l’Escola de Segona Oportunitat.

Durant aquest temps, he rebut classes d’espanyol, que han contribuït a millorar molt el meu nivell d’idioma, i formacions adaptades al meu interès per la jardineria i l’agricultura, fins i tot vaig obtenir el carnet de carretoner. Moltes hores de formació que, barrejades amb el meu interès i les meves ganes, m’han anat d’allò més bé.

Viure en un dels pisos Buzzetti m’ajuda a organitzar el meu dia a dia, a cuinar, aprendre tasques de la vida quotidiana, desenvolupar-me a la ciutat i conviure amb els meus companys.

Una de les activitats que més m’agrada és “Por fin viernes”, on jugo a futbol amb altres nois de la Fundació i del barri del Polígon del Valle, gràcies als voluntaris de la Família Salesiana de Jaén.

M’han ajudat amb la meva documentació per regularitzar la meva situació, ja que al ser major d’edat a Espanya, el meu procés administratiu ha estat molt llarg i he hagut d’esperar 3 anys per poder documentar-me. Finalment, gràcies a l’obtenció d’un contracte laboral, des d’abril tinc permís de residència que m’habilita per treballar!

Estic molt content amb la Fundació Don Bosco, agraeixo a totes les persones que m’han ajudat: educadors i educadores, tècnics d’ocupació, Salesians de la comunitat de Jaén, Família Salesiana… Actualment estic enfocat a complir el meu somni de ser jardiner. Amb il·lusió i esforç, estic segur que ho aconseguiré aviat i podré ajudar econòmicament la meva família. Sé que és una etapa complicada, però també sé que m’enfortirà.

Salutacions a la Fundació Don Bosco»

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

23 jóvenes de toda Castilla y León han participado en este encuentro organizado en el marco del proyecto europeo de participación juvenil “Our voice at home: the gate to Europe”, en el que participa la Federación de Centros Juveniles Salesianos de Castilla y León en colaboración con Aspaym CyL y con el apoyo del Consejo de la Juventud de la Comunidad Autónoma.