La Orotava obre les portes a la celebració del 75è aniversari

12 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

Felipe Acosta, Salesià sacerdot i antic alumne de la primera promoció del Col·legi, va ser l'encarregat de pregonar el 75è aniversari de la presència salesiana a la Vila de La Orotava.

Salesians La Orotava va donar el tret de sortida a la celebració del seu 75è aniversari a la Vila de La Orotava.

Don Bosco narra a les seves Memòries de l’Oratori que tota la seva obra va començar després de la primera trobada amb el jove Bartomeu Garelli a la sagristia de l’església de Sant Francesc d’Assís de Torí, un 8 de desembre de 1841. Dirà ell mateix que tota la seva obra és fruit d’aquell primer avemaria pregat amb devoció amb aquell noi.

Per això, al voltant d’aquesta festa tan important per a la vida salesiana, el passat dissabte 10 de desembre es va celebrar l’acte inaugural dels actes amb què se celebrarà el 75è aniversari de la presència salesiana a la Vila de l’Orotava. Un acte familiar, senzill, però carregat d’emotivitat amb què donar començament a aquesta gran efemèride.

José Manuel Pitti, periodista i parlamentari, antic alumne del Col·legi, va ser l’encarregat de presentar l’acte. Francisco de Paula Jaldo, salesià, actual Director d’Obra, va convidar tots els presents a viure aquest any de celebració amb memòria agraïda: és ara temps de valorar amb afecte i admiració tot el que tants salesians, educadors i famílies han construït per fer la Casa salesiana de La Orotava que avui es coneix. Fernando Báñez, Delegat Inspectorial per a les obres de gestió seglar, va convidar, per la seva part, a celebrar aquest any fent vida tres verbs: agrair, recordar i entusiasmar. L’Alcalde de la Vila, Francisco Linares, també antic alumne, va destacar la importància de sentir-se veritablement a casa cada cop que visita aquesta obra salesiana i la gran tasca que, al llarg dels anys, els salesians han fet pels joves de la Vila . Les peces musicals interpretades per membres del Centre Juvenil van fer palès el protagonisme dels joves a casa nostra.

Felipe Acosta, salesià sacerdot i antic alumne de la primera promoció del Col·legi, va ser l’encarregat de pregonar aquest aniversari. Però abans, el seu gran amic Francisco Mesa, per presentar-lo en va destacar la generositat, l’alegria i la fidelitat. Felip, amb les seves paraules, va aconseguir ajudar a descobrir en profunditat la història de la presència salesiana a La Orotava i els fruits que han florit en la cultura, en la política, en l’esport, en la devoció a Maria Auxiliadora, en la lluita social a favor dels més necessitats. El seu pregó va servir també per exaltar el lliurament incansable de salesians com don Claudio Sánchez, donVíctor Rodríguez o donr Antonio Jiménez; i de tants altres amics de la Família Salesiana com Don Antonio Santos o Don Juan Cullen, entre d’altres. Des de la seva sentida experiència, sens dubte, va emocionar els presents.

L’acte va finalitzar amb un homenatge merescut als antics alumnes del primer curs del Col·legi que van poder assistir a l’acte: memòria viva d’aquest gran esdeveniment.

“Aquest gran esdeveniment que vivim amb la celebració del 75è aniversari de la presència salesiana a La Orotava, que es prolongarà durant tot l’any 2023, no va poder tenir millor començament que aquest, que va remoure el cor dels presents i va convidar amb insistència a viure’l des de l’agraïment i la projecció al futur”, compartien a la conclusió.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»88831,88830,88829,88828,88827,88826,88825,88824,88823″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

Obertura escolar dels actes del 75è aniversari de la presència salesiana a La Orotava

També, des del col·legi Salesià San Isidro de La Orotava, es va començar oficialment amb els actes del 75è aniversari per donar el tret de sortida al programa d’actes que s’estendrà fins al setembre del 2023.

Un senzill acte dirigit a tot l’alumnat, familiars i tota la comunitat educativa on va agrair tantes persones, professors, antics alumnes que han passat per aquest col·legi. Un moment històric que s’ha volgut celebrar amb la formació del logo del 75è aniversari amb tots els presents i amb la solta de 75 globus biodegradables com a símbol de l’educació actual i el nostre compromís amb el medi ambient.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»88807,88806,88805,88804,88803,88802,88801″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» hover_enabled=»0″ global_colors_info=»{}» sticky_enabled=»0″][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…