La robòtica centra la fira ‘AlcoiBot’ a Salesians Joan XXIII d’Alcoi

3 abril 2023

Salesians Comunicació.

l

La segona edició d'aquest esdeveniment congrega professionals, educadors i alumnes al voltant de les noves tecnologies i la robòtica.

El 31 de març de 2023 a Salesians Joan XXIII d’Alcoi es va desenvolupar la 2a edició de la Fira de Robòtica Educativa, Indústria 4.0, IoT i Noves Tecnologies. L’esdeveniment, en què col·laboren l’ajuntament i el campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, va estar obert a la ciutadania i es va poder visitar de 9.00 a 14.00 hores.

Un jurat professional va reconèixer els projectes més ben valorats destacant diferents aspectes com tècnica, disseny, fins socials, originalitat, entre d’altres. La participació exposant projectes a AlcoiBot està orientada a alumnes dels darrers cursos de Primària, Secundària, Batxillerat, Cicles Bàsics, Grau Mitjà i Superior, per la qual cosa la varietat i creativitat dels treballs és molt rica.

L’Ajuntament de la ciutat va participar amb un estand on presentarà les aplicacions i particularitats del ‘Kit Ciutadà’. Es tracta de tres petits dispositius digitals: Kit Mediambiental, Kit Qualitat Aire Interior i Kit de Cooperació Social, dirigits tant a centres educatius de la ciutat com a població en general.

A la primera edició van participar, en els seus més de 1.000 metres quadrats d’exposició, més de 30 projectes de robòtica educativa elaborats tant per alumnes del mateix centre com d’altres centres de la ciutat i de la comarca, que van exposar i explicar els seus treballs als visitants. També van comptar amb més d’una desena d’estands d’empreses especialitzades del sector relacionades amb el disseny i la impressió 3D, drons, electromecànica, telecomunicacions, etc. A més, Salesians Alcoi comptava amb un estand on es mostraven diferents tallers de robòtica completament interactius i participatius per als visitants, i una zona d’activitats tecnològiques, així com els estands de l’Ajuntament d’Alcoi i del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.