L’alberg salesià de Villanúa celebra el 25è aniversari al cor del Pirineu aragonès

20 julio 2022

Salesians Comunicació

l

El 1975 el terreny va ser cedit als salesians de Zaragoza, que va construir l'alberg el 1996 gràcies a l'ajuda de la comunitat educativo pastoral.

L’alberg salesià de Villanúa ha fet 25 anys i per celebrar-ho un grup de 80 persones procedents majoritàriament de la casa salesiana de Zaragoza es van desplaçar fins a la localitat pirinenca recordant que han format part d’aquest espai amb una àmplia tradició educativa com a seu de campaments i altres activitats.

La jornada festiva es va iniciar amb una acollida i, tot seguit, la celebració de l’Eucaristia que va presidir el director de la Casa Salesiana de Zaragoza, Juan Bosco Sancho. L’acció de gràcies va recordar amb afecte també tots els que han format part d’aquests 25 anys: Equips zero, monitors i animadors, comunitat salesiana, Trobada, els que van iniciar aquesta aventura i tots els joves que han viscut aquestes experiències educatives a Villanúa.

Al cor del Pirineu aragonès

L’Alberg Don Bosco està situat al cor del Pirineu aragonès, als peus de la muntanya Collarada, al terme municipal de Villanúa (Huesca), a 8 quilòmetres de Jaca i Canfranc, a la vora del Camí de Sant Jaume, en una zona arbrada al costat del riu Aragón.

El 26 de juny de 1975, l’ajuntament de Villanúa va cedir per 75 anys a Salesians de Zaragoza l’ús d’una superfície de 10 hectàrees destinades a campaments, excursionisme i esport, i la construcció d’un alberg, compromís que va afrontar la comunitat el 1996. ‘, així com la generosa col·laboració d’un grup de pares i mares del mateix, van fer possible la construcció de l’actual Alberg Don Bosco, inaugurat el 21 de maig de 1997.

Les instal·lacions

Aquesta obra està especialment indicada per a colònies, campaments, convivències de grups juvenils, taller d’educació mediambiental, aules d’art, senderisme, activitats de neu i muntanya, esports d’aventura i cursets. Compte amb 6 habitacions, 2 espais amb lliteres, cuina menjador, lavabos, dutxes, zones per a activitats esportives i zones arbrades.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…