L’Alcalde de Chiclana de la Frontera inaugura els nous cursos de Soldadura i Mecanitzat de Salesians Campano

7 octubre 2022

Salesians Campano

l

L'alcalde de la localitat gaditana, José María Román, i el director del col·legi Sann Juan Bosco de Campano, Juan José Jiménez, van donar la benvinguda a l'alumnat d'aquestes especialitats que es presenten com una oportunitat d'accés al mercat laboral.

L’alcalde de Chiclana de la Frontera, José María Román, i el director del col·legi San Juan Bosco de Campano, Juan José Jiménez, van donar la benvinguda dilluns a la tarda 3 d’octubre a l’alumnat que s’incorpora al centre salesià per incorporar-se a les noves branques de soldadura i mecanitzat.

Durant la visita, en què van poder dialogar amb l’alumnat que realitzarà els diferents cursos fins al proper mes de maig, van estar acompanyats també per la delegada municipal de Foment, Pepa Vela, i van destacar la tasca que la casa salesiana realitza amb una aposta clara per la Formació Professional. “Venir a Campano sempre és una alegria i per això he d’agrair l’esperit de col·laboració del centre, del director i de tota la comunitat educativa. En aquesta ocasió, venim pels cursos que s’han iniciat des de la Delegació de Foment. Es tracta d’una formació adreçada a 15 persones per a mecanitzat i 15 per a soldadura”, compartia l’alcalde durant la seva intervenció en què destacava l’oportunitat que es presenta mitjançant aquesta formació que servirà de porta d’accés al mercat laboral. «Seran uns cursos eminentment pràctics i que qualificaran les persones perquè l’alumnat pugui accedir al sector naval i de forma molt concreta a la indústria auxiliar», concloïa.

Una casa amb més de 100 anys d’història

L’origen de Campano es remunta al 1883, quan els marquesos de Bertemati, veïns de Jerez, van comprar la devesa de Campano i hi van fundar la Colònia Vitícola. Anys més tard, el 1938, el Bisbat de Cádiz va autoritzar l’obertura de la Cases Salesiana de Campano, que va constituir mesos més tard la Sociedad Anónima Colonias y Enseñanzas Agrícolas, l’edifici del qual tenia capacitat per allotjar uns 150 interns estudiants d’agricultura, més els 50 de les dues classes preparatòries.

El 1942, arribaven a Campano els primers dotze alumnes interns de la Escuela Agrícola Salesiana San Juan Bosco, nombre que va anar en augment fins a la finalització de l’obra de construcció de l’edifici del col·legi. El 1950, el Ministeri d’Agricultura li va concedir el títol d’escola col·laboradora, i l’any següent va ser reconegut i homologat com a centre d’Ensenyament Mitjà per impartir el Batxillerat Agrícola Ramader en la modalitat d’Enologia. D’aquesta manera es va convertir en un col·legi privat que durant més de 23 anys seria un centre de referència obligada en el marc de l’ensenyament mitjà a Andalusia.

Amb la Llei General d’Educació del 1970, el col·legi de Campano va iniciar un nou camí amb l’Ensenyament General Bàsic i la implantació de la Formació Professional, alhora que es creava, en règim d’internat, l’escola llar.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»84296,84297,84298,84299,84300,84301,84302″ _builder_version=»4.18.0″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…