L´arrencada del curs 2024-2025, que ens portarà noves iniciatives per a la construcció d´un món més just, és un moment de molts començaments, però també de tancar etapes. I, en aquest cas, ha arribat el torn al projecte «Jocs que canvien el món des dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS)».
Al projecte hi han participat 369 joves de diferents etapes educatives, des d’Educació Primària fins a la Universitat, a través de 80 grups creatius, que han estat acompanyats per 8 docents; i 122 educadors i educadores s’han format en la metodologia “Aprenentatge Basat en Jocs” (ABJ).
Després d’un llarg procés creatiu d’Aprenentatge Basat en la Construcció de Jocs (ABCJ), alumnat de diferents centres d’Andalusia -entre els quals hi ha Salesians Úbeda i Salesians Jerez Manuel Lora Tamayo- van elaborar 53 prototips de jocs, dels quals es van seleccionar tres jocs per educar en sostenibilitat, que es poden descarregar gratuïtament des de la nostra web en format «Print&Play».
«Els jocs només són la punta de l’iceberg; darrere han quedat hores de formació i acompanyament del professorat implicat i de les famílies, en què la joventut ha investigat, reflexionat i creat. Moments d’aprenentatge col·lectiu a través del joc, que ens han demostrat que el que és seriós no és el contrari del que és divertit; i que es pot, des del joc, construir una societat més justa i tenir cura de la nostra Casa Comuna», explica Victoriano Márquez, tècnic d’educació de Bosco Global.
En el projecte hi han participat els col·legis salesians Santo Domingo Savio d’Úbeda (Jaén) i Manuel Lora Tamayo de Jerez de la Frontera (Cádiz), el col·legi Santa María del Valle (Mairena del Aljarafe, Sevilla) i la Facultat de Ciències de de l’Educació de la Universitat de Sevilla. Des de Bosco Global agraïm la vostra participació i la col·laboració de l’Associació Diversatics d’Almeria i la Fundació Observatorio del juego de Chile.
«Jocs que canvien el món des dels ODS « ha estat un projecte finançat per l’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AACID).
I com diu la dita que, val més una imatge que mil paraules, us compartim un vídeo de com ha viscut la comunitat educativa tot aquest projecte.
0 comentarios