L’assemblea de la Confederació Don Bosco i el MJS es reuneixen a Madrid

11 marzo 2024

Confederación de Centros Juveniles Don Bosco y MJS España

l

Un año más, la asamblea ejecutiva de la Confederación Don Bosco, y el consejo del Movimiento Juvenil Salesiano se han reunido en Madrid, los días 8, 9 y 10 de marzo.

Transparència, diàleg i presentació de documents al costat de les federacions.

Després de l’acolliment el divendres nit, iniciem la jornada de treball del dissabte amb Tamara Pérez, de la Federació de Centres Juvenils Don Bosco Galícia, amb la formació sobre atenció a la diversitat en el context d’oci i del lleure educatiu. Després de ressaltar conceptes teòrics de gran importància, vam poder veure com acompanyar a nens, nenes i adolescents amb necessitats educatives especials, que participen en les activitats dels centres juvenils salesians.

A meitat del matí, els participants es van dividir en dos grups. D’una banda, el consell directiu de la Confederació Don Bosco, va iniciar l’assemblea general ordinària, al costat dels representants de les federacions membre. Es van presentar documents relacionats amb transparència econòmica, sostenibilitat del tercer sector i pla de formació. El matí va finalitzar amb la votació i elecció dels nous membres del consell directiu de la Confederació Don Bosco.

D’altra banda, el consell del MJS Espanya es va reunir per a abordar temes com el Campobosco i la visibilitat del MJS. També van tenir moments per a concretar l’elaboració de material formatiu sobre la identitat del MJS i els trets de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana, amb la idea de llançar formacions per a les cases salesianes en els pròxims cursos. A la tarda, els membres del Consell del MJS van tenir l’oportunitat de formar-se en Educació afectiu-sexual, començant pel bloc biològic al costat de María José Silva.

En iniciar la tarda, l’assemblea de la Confederació va continuar treballant en el nou pla de Comunicació 24 – 27, amb la revisió dels objectius i l’anàlisi de la realitat actual.

Compartir, dialogar i conèixer les diferents realitats salesianes.

En acabar els moments formatius i revisions de treball, MJS i Confederació, van visitar el Centre Juvenil La Mode, pertanyent al Col·legi María Auxiliadora de Salesianes Villaamil. Vam poder conèixer la realitat d’aquest centre juvenil, de l’escola i la seva labor al barri de la mà de Sor Salti, salesiana que acompanya a l’oratori, i Sor Menchu, directora de la Comunitat, qui va agrair enormement la labor i dedicació de les persones joves voluntàries en el temps lliure educatiu. Seguidament van poder gaudir de la celebració de l’Eucaristia en la parròquia de l’Obra i d’una activitat lúdica pel centre de la ciutat.

Futures línies de treball en la Confe i la MJS

En el matí del diumenge, també van tenir un moment per a comentar quina és la marxa actual de les federacions: acompanyament a centres i associacions juvenils, canvis i dinàmica de consells directius, equips tècnics i participació en xarxa amb entitats autonòmiques pròpies. Es va aprovar el Pla Anual 2024 de la Confederació així com el document de regulació intern de l’Assemblea Executiva. El consell del MJS també va tenir el seu espai per a compartir el treball que s’està duent a terme des del moviment així com els objectius de futur.

Finalment es van presentar les conclusions finals del nou estudi de la participació de les persones voluntàries en les entitats davant la nova realitat. Amb aquest projecte, la Confederació Don Bosco pretén oferir llum sobre les noves formes de participació del voluntariat, les inquietuds, el nivell d’implicació i les seves necessitats després de la crisi de la COVID-19 i en la nova realitat postpandèmica.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…