Les escoles salesianes aprofundeixen sobre els reptes dels centres catòlics actualment

18 noviembre 2022

Escoles salesianes

l

Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre va tenir lloc a Madrid la sisena edició de la trobada de directors d'escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora per treballar aspectes com les claus econòmiques, l'escola catòlica actualment, el treball del procés de selecció , la revisió del projecte inspectorial i la planificació estratègica de l'ambient.

Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre va tenir lloc a Madrid la sisena edició de la trobada de directors d’escoles salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora per treballar aspectes com les claus durant unes jornades de treball que van comptar amb la salutació de Juan Carlos Pérez Godoy, conseller de la Regió Mediterrània de la Congregació, i Óscar Bartolomé, coordinador Nacional d’Escoles, on es van reunir més d’un centenar de participants de les diferents escoles salesianes de Catalunya, Aragó, la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, les Balears, Andalusia, Extremadura i les Canàries.

Miguel Canino, coordinador inspectorial d’Escoles, i Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil, donaven l’acollida als participants i compartien el sentit de la trobada en què es representa la xarxa salesiana formada per 59 escoles, integrades per més de 50.000 alumnes, 3.000 professors i 600 membres del personal d’administració i serveis.

Entre els diferents moments de treball de la primera jornada van destacar la presentació de les claus econòmiques per a directius, de la mà de Rafael Escamilla, coordinador de l’àrea d’Economia de la institució, juntament amb el bloc ‘L’Escola Catòlica actualment’, acompanyat per Pedro J. Huerta, secretari general d’Escoles Catòliques, que van oferir una visió actualitzada dels reptes davant els quals s’enfronten els centres salesians.

La segona jornada va estar adreçada a l’anàlisi dels documents inspectorials i la relació amb l’ambient Escoles amb un recorregut pel Projecte Educativo-Pastoral Salesià Inspectorial, el Projecte Orgànic Inspectorial i la Planificació estratègica d’Escoles. També hi va haver ocasió de treballar de la mà de l’Àrea de persones el procés de selecció dut a terme als diferents centres amb un recorregut pels diferents passos realitzats a la fase local, l’espai per als recursos comuns i la presentació-avaluació per competències i entrevistes. La vesprada es va tancar amb la presentació del Projecte d’educació afectivosexual.

La trobada va finalitzar a Atocha, on els participants van posar en comú les conclusions mitjançant la presentació del document de la identitat de l’Escola Catòlica. El colofó va arribar amb la celebració de l’Eucaristia i la tradicional foto de família.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…