Les escoles salesianes de la Regió de Múrcia comparteixen els seus objectius estratègics

7 marzo 2024

Salesians Comunicació.

l

Durant una trobada amb el Conseller d'Educació, Formació Professional i Ocupació, Víctor Javier Marín Navarro, i el Director General de Centres Educatius i Infraestructures, Jerónimo Martínez Díaz.

El passat 16 de febrer va tenir lloc la trobada entre les autoritats d’Educació del govern de la Regió de Múrcia amb una representació dels col·legis salesians en el territori. Aquesta cita va tenir lloc en la seu de la Conselleria i en ella van ser atesos pel Conseller d’Educació, Formació Professional i Ocupació, Víctor Javier Marín Navarro, i el Director General de Centres Educatius i Infraestructures, Jerónimo Martínez Díaz, que van acollir als representants salesians.

El coordinador d’Escoles de referència per als centres salesians de la Regió de Múrcia, Luis Miguel Notario, al costat del Director Titular de Salesians Cartagena, José Joaquín Coma, la directora del mateix centre, María Jesús Pérez i el Director Titular de Salesians Cabezo de Torres, Francisco Vicente Martínez Martínez, van posar a la disposició de la Conselleria la incansable labor educativa de la Congregació Salesiana i van compartir la realitat de les cases salesianes i els reptes educatius davant les necessitats dels nens i joves en l’actualitat.

La reunió va permetre tractar diversos temes, estrènyer llaços de col·laboració i creixement des de l’Educació Infantil i la Formació Professional, compartir propostes de millora per al context educatiu, departir sobre la situació laboral en aquest camp, i aportar la visió en diferents àrees sent la institució educativa amb major presència a la Comunitat Valenciana per volum de destinataris. A la Regió de Múrcia es compta amb 2500 alumnes i 180 professors presents en dos centres.

Les escoles salesianes tenen com a missió oferir una educació integral de qualitat, basada en els valors de l’Evangeli i el sistema educatiu de Don Bosco. Són obertes, inclusives i populars, compromeses en la millora contínua i el desenvolupament del seu entorn. Són escoles en les quals el desenvolupament integral de les persones és el centre de tota la seva acció, optant per la inclusió. Presten especial atenció al desenvolupament de les competències físiques, cognitives, afectives i espirituals, des de programes i metodologies actives. Segueixen el Sistema Preventiu de Don Bosco com a model d’educació i de relacions dins de la Comunitat Educatiu-Pastoral. Fan opció pel protagonisme juvenil, la cultura de l’esforç, la contínua actualització pedagògica pastoral, la solidaritat i la sostenibilitat, així com pels valors propis de l’Evangeli.

 

 

 

 

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…