Les oportunitats i fortaleses del treball conjunt de les plataformes socials salesianes

22 agosto 2022

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes

l

La sinergia i el treball col·laboratiu entre les entitats socioeducatives que conformen les plataformes socials salesianes, és la veritable proposta de valor de La Coordinadora.

Des del marc educatiu de Don Bosco i Maria Mazzarello, les Plataformes Socials Salesianes ofereixen una intervenció preventiva de creixement proper i aprenentatge, caracteritzat per una presència activa i esperit de família; una relació educativa i seguiment personal del jove; una educació en valors i de sentit positiu de la vida; la convivència basada en el respecte i un protagonisme dels seus processos educatius, capaços de convertir-los en agents de transformació social.

Però, quina és la veritable proposta de valor d’aquesta tasca amb els joves més necessitats? Sens dubte, la sinergia i el treball col·laboratiu entre les entitats socioeducatives que conformen les plataformes socials salesianes.

Actualment, La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials (CEPSS), està formada per 12 entitats que treballen en els seus respectius àmbits autonòmics, per oferir resposta a les situacions més urgents dels joves en dificultat que viuen o arriben al nostre país:

Durant el mes d’agost, la CEPSS, ha recopilat una sèrie de testimonis d’educadors/es i treballadors/es que conformen els diferents equips humans de les entitats membres. A les seves xarxes socials (Instagram, FacebookTwitter) s’han publicat petits clips, on els mateixos equips, ens expliquen quines són les oportunitats i avantatges de participar i ser part de diferents projectes promoguts per la CEPSS, per exemple el treball en xarxa i el poder conèixer altres realitats i formes de dur a terme els diferents recursos locals, a més dels projectes estatals que planteja La Coordinadora.

En aquests darrers anys, la desconstrucció professional i personal de l’equip humà de les entitats membres, ha estat un punt clau, per entendre les noves situacions a què els destinataris dels nostres projectes s’enfronten, i per tant, a les que hem de donar resposta. Desaprendre, per tornar a reinventar-nos, és una de les fortaleses dels equips de treball que conformen les plataformes socials salesianes.

A les xarxes socials de la CEPSS podràs seguir el testimoni de les entitats membres que conformen aquests grups de treball:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
El Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil presenta su renovada programación 23 – 24, con la mirada fijada en una pastoral creativa y significativa

El Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil presenta su renovada programación 23 – 24, con la mirada fijada en una pastoral creativa y significativa

Los días 21 y 22 de septiembre se ha llevado a cabo en Madrid, el primer encuentro del curso 2023 -24 del equipo coordinador del Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil. Unas jornadas de trabajo para las que estaban convocados los coordinadores de los...