Les oportunitats i fortaleses del treball conjunt de les plataformes socials salesianes

22 agosto 2022

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes

l

La sinergia i el treball col·laboratiu entre les entitats socioeducatives que conformen les plataformes socials salesianes, és la veritable proposta de valor de La Coordinadora.

Des del marc educatiu de Don Bosco i Maria Mazzarello, les Plataformes Socials Salesianes ofereixen una intervenció preventiva de creixement proper i aprenentatge, caracteritzat per una presència activa i esperit de família; una relació educativa i seguiment personal del jove; una educació en valors i de sentit positiu de la vida; la convivència basada en el respecte i un protagonisme dels seus processos educatius, capaços de convertir-los en agents de transformació social.

Però, quina és la veritable proposta de valor d’aquesta tasca amb els joves més necessitats? Sens dubte, la sinergia i el treball col·laboratiu entre les entitats socioeducatives que conformen les plataformes socials salesianes.

Actualment, La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials (CEPSS), està formada per 12 entitats que treballen en els seus respectius àmbits autonòmics, per oferir resposta a les situacions més urgents dels joves en dificultat que viuen o arriben al nostre país:

Durant el mes d’agost, la CEPSS, ha recopilat una sèrie de testimonis d’educadors/es i treballadors/es que conformen els diferents equips humans de les entitats membres. A les seves xarxes socials (Instagram, FacebookTwitter) s’han publicat petits clips, on els mateixos equips, ens expliquen quines són les oportunitats i avantatges de participar i ser part de diferents projectes promoguts per la CEPSS, per exemple el treball en xarxa i el poder conèixer altres realitats i formes de dur a terme els diferents recursos locals, a més dels projectes estatals que planteja La Coordinadora.

En aquests darrers anys, la desconstrucció professional i personal de l’equip humà de les entitats membres, ha estat un punt clau, per entendre les noves situacions a què els destinataris dels nostres projectes s’enfronten, i per tant, a les que hem de donar resposta. Desaprendre, per tornar a reinventar-nos, és una de les fortaleses dels equips de treball que conformen les plataformes socials salesianes.

A les xarxes socials de la CEPSS podràs seguir el testimoni de les entitats membres que conformen aquests grups de treball:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

Socialssm
“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

“Na Rúa” en Salesianos Lugo celebra su décimo aniversario siendo un referente educativo

Isabel Ferreiro orientadora del CEIP Paradai de Lugo conocedora del programa e invitada al aniversario escribía una carta en el periódico “El Progreso” de Lugo: “La Fundación JuanSoñador hace una estupenda labor y eso se pudo visualizar en el 10º aniversario del...

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Portugal acoge el foro Misionero Salesiano para profundizar en «El Primer Anuncio: Cómo comunicar a Cristo hoy»

Portugal acoge el foro Misionero Salesiano para profundizar en «El Primer Anuncio: Cómo comunicar a Cristo hoy»

Este encuentro también sirvió para la reunión de los Delegados Inspectoriales de Animación Misionera de la Región Mediterránea en Lisboa, “un encuentro para reflexionar y compartir la experiencia”.

smxSocial
Bosco Global presenta las experiencias de Voluntariado Internacional y campos de trabajo 2023

Bosco Global presenta las experiencias de Voluntariado Internacional y campos de trabajo 2023

Con el lema “Caminando con nuevas miradas”, la ONGD de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora abre las inscripciones para todas las personas interesadas en realizar estas experiencias el próximo verano en Tenerife , Ceuta y Jbeil (Líbano); y por otro, las experiencias de corta duración y larga duración en África o América Latina.

EscuelasFormación Profesionalssm
Los alumnos de audiovisuales de Salesianos Atocha participan en Understanding de Fluge

Los alumnos de audiovisuales de Salesianos Atocha participan en Understanding de Fluge

Acompañados por sus profesores, los alumnos del Grado Superior en Realización de Proyectos Audiovisuales y Espectáculos acudieron a este evento clave en el sector. Fluge Audiovisuales da cobertura a muchos de los grandes eventos que han protagonizado este año....

InfanciaSocialssm
La Federación Valdoco participa en la inauguración de la campaña Un juguete una ilusión

La Federación Valdoco participa en la inauguración de la campaña Un juguete una ilusión

El 29 de noviembre ha tenido lugar la presentación de la campaña Un juguete una ilusión 2023 de la mano de RTVE y la Fundación Crecer Jugando. Tras más de 23 años con esta campaña y 7.500.000 juguetes repartidos, buscan alcanzar la cifra de los 8.000.000. El año...