Les presències salesianes se sumen a l’anunci missioner amb motiu del DOMUND

21 octubre 2024

Salesians Comunicació

l

Amb la posada en marxa de nombroses activitats que han aconseguit que totes les Comunitats Educatives i Pastorals vibrin amb el lema d'aquest any: Aneu i convideu tothom al banquet.

Aquest diumenge 20 d’octubre va tenir lloc la celebració de la Jornada Mundial de les Missions, coneguda com a DOMUND. Amb aquesta campaña es recapta cada any pel treball que l’Església realitza a 1.126 territoris de missió.

«L’anunci missioner és portar a tots la invitació alegre que el Senyor ens estima i que ens vol partícips de la seva alegria». Així ho expressava el papa Francesc després de l’oració de l’àngelus davant dels milers de fidels congregats a la plaça de Sant Pere.

“La tasca missionera no és només d’uns quants que marxen, sinó que és de tots els cristians”, explicava José María Calderón, director d’Obres Missionals Pontifícies (OMP), institució organitzadora de la Jornada. Amb la pregària i els donatius, tothom pot participar de la missió de l’Església.

L’any passat des d’Espanya es van enviar gairebé nou milions d’euros, que es posen a disposició de la Santa Seu perquè distribueixi entre els 1.126 territoris de missió que té l’Església. Tot el recaptat es destina a “mantenir la tasca evangelitzadora ordinària de l’Església”. Són coses bàsiques, que permeten que les diòcesis puguin continuar funcionant en contextos molt diferents a tot el món, com l’Amazònia, el Sudan o la Papua Nova Guinea. Però més important que els diners, són els missioners.

Espanya és el país que més missioners envia, més de 6.000 estan ara mateix en actiu, el 53% de són dones. No són només sacerdots o religiosos, cada cop hi ha més laics que són missioners en plenitud, “no substitueixen la manca de sacerdots”, sinó que ho són en ple dret, cadascun des del seu paper. “En un mes en què s’està celebrant el Sínode de la sinodalitat, a la missió és on aquesta es viu necessàriament: tots junts remant en la mateixa direcció”.

Per la seva banda, les presències salesianes han celebrat durant aquests dies nombroses activitats que han aconseguit que totes les comunitats educatives i pastorals vibrin amb el lema d’aquest any: Aneu i convideu tothom al banquet.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…