L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) activa el seu propi Servei d’Atenció Psicològica

6 mayo 2024

EUSS. Comunicació.

l

Per acompanyar i prevenir casos de salut mental entre els i les estudiants i el cos docent

Una de cada quatre persones sofrirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida. Son dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que apunten a una tendència preocupant: en els últims 25 anys hi ha hagut un augment del 75% de casos de depressió i ansietat entre els joves menors de 25 anys. Conscients de la necessitat de treballar la prevenció i la detecció precoç en les aules, des de l’ Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) presenten el seu primer Servei d’Atenció Psicològica (SAP). D’accés gratuït i pensat tant per als i les estudiants de la universitat, com també per al professorat i personal docent, l’objectiu del nou servei és garantir una atenció integral. Està operatiu des d’aquest mes d’abril.

L’evolució dels casos de salut mental en joves ha sofert un augment progressiu des del 2017 a Espanya. El IV Baròmetre Salut i Benestar de 2023 de “FAD Juventud” i la “Fundación Mutua Madrileña” revelava que el 59,3% dels joves espanyols ha experimentat almenys un problema de salut mental en l’últim any, dels quals un 17,4% els sofreix contínuament o amb freqüència.

Pel que fa als i a les estudiants universitaris a Espanya, l’últim estudi sobre salut mental publicat pel Ministeri d’Universitats assegura que més de la meitat dels joves ha sentit la necessitat de disposar de recolzament psicològic. Els trastorns més estesos entre la població jove son la depressió i l’ansietat. Els símptomes poden anar des de la sensació de falta d’energia al decaïment, els problemes de concentració, la desídia o l’insomni.

Les sessions del nou SAP de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià tenen una duració prevista de 45 minuts i es poden sol·licitar un màxim de 3 per curs acadèmic. Es duen a terme quinzenalment de manera presencial a l’Espai d’Investigació de la mateixa universitat, en horari de 15 a 19h i amb cita prèvia. Estan dirigides tant a l’alumnat, com també al personal que treballa en la universitat.

No és l’única iniciativa de la EUSS pensada per a impulsar i acompanyar en matèria de salut mental des de la universitat. Durant aquest curs i l’anterior també s’han fet xerrades de conscienciació dirigides als joves i una formació pensada per a sensibilitzar i dotar d’eines i recursos al personal docent, amb el recolzament del programa Ocell de Foc, una prova pilot impulsada per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…