L’Esport Salesià és un element humanitzador, educatiu i pastoral

27 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Dissabte passat, 25 de març, la casa Inspectorial Santiago el Mayor a Madrid acollia la Jornada Salesiana de l'Esport. Va comptar amb les ponències d'Iñaki Alonso, de l'Athletic Club, Alberto Martín, del Real Betis, i Gonzalo Quintana, de l'Atlético de Madrid. Gairebé 40 referents de l'esport de les diferents cases salesianes van respondre a la convocatòria.

El 25 de març, dissabte, s’ha desenvolupat una nova edició de la Jornada Salesiana de l’Esport Educatiu de Salesians Espanya.

Aquesta trobada, organitzada per la comissió d’Esport Educatiu de les Inspectories Salesianes Maria Auxiliadora i Santiago el Mayor, s’adreçava a referents locals de l’esport educatiu, professorat d’educació física, responsables d’activitats esportives, associacions i clubs esportius, principalment. Van acudir a la cita 40 participants provinents de tots els racons del territori espanyol.

Tres ponències per créixer

El programa d’aquesta edició va comptar amb les ponències d’Iñaki Alonso, responsable de Protecció de l’Athletic Club, que va parlar sobre la protecció i generació d’espais segurs a l’esport. Alberto Martín, director de l’àrea de metodologia d’entrenament del Real Betis, va explicar l’aplicació d’aquest mètode a l’esport base, i Gonzalo Quintana, de la secretaria tècnica de l’Atlético de Madrid, que va parlar de la feina amb el planter.

Tres propostes sobre protecció de la infància a l’esport, metodologia i pedrera esportiva. Iñaki Alonso de l’Athletic Club recollia la seva impressió: “Gran espai per poder compartir experiències relacionades amb la protecció a la infància a l’esport, compartint taula amb persones d’altres clubs rellevants. Ho passem sincerament genial”.

Els participants van tenir ocasió, durant la tarda, de dialogar en un col·loqui.

Xabier Camino, delegat de pastoral de Salesians Santiago el Mayor, afirmava el mateix dissabte al seu twitter: «Avui hem celebrat la jornada Salesiana de l’Esport educatiu. Ens han acompanyat experts de tres clubs referents, animant-nos a cuidar l´esport de les nostres Cases com a element humanitzador, educatiu i pastoral”. En la mateixa línia s’expressava Diego Pérez Ordoñez, membre de la Comissió d’Esport Educatiu de Salesians Maria Auxiliadora.

L’Esport Educatiu Salesià

L’esport és educatiu, en la varietat de les obres i presències, quan es troba emmarcat en el Projecte Educatiu i Pastoral del Centre, amb uns fins clars i concrets, una estructura definida, més enllà de tota improvisació i animat per persones concretes serioses, responsables i portadores de valors. Aquests elements poden sens dubte validar aquest mitjà educatiu integral que és l’esport amb el seu ric ventall de possibilitats.

Però l’esport també és una estupenda plataforma d’acció pastoral. Hi ha una sèrie d’elements que fan de l’esport un espai de proposta evangèlica i pastoral en clau salesiana per als infants i joves com a capacitat de convocatòria i formació de grup; el desenvolupament de valors com l’esforç, la solidaritat, la disciplina, l’altruisme, la preocupació pel treball dels altres; i, la possibilitat de compartir experiències i models didentificació, amb gran sentit de confiança i obertura als membres de l’equip i animadors esportius.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El león

El león

Una sombra de humildad Nunca fui un león de carne y hueso. Soy el icono del león que secularmente ha representado al evangelio de san Marcos. Nací del pincel de Lorenzone, el artista turinés a quien Don Bosco encargó pintar el imponente cuadro que preside la...