L’ésser, el saber i el saber fer a la llum de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana

25 agosto 2022

Salesians Comunicació

l

El mes d'agost és un temps de formació per a centenars de joves voluntaris dels Centres Juvenils Salesians. Al llarg de tota la geografia espanyola s'han organitzat cursos de monitors, directors de lleure, animadors de grups de fe, coordinadors de pastoral. Són moments molt cuidats per donar la millor proposta formativa possible.

Destaca la implicació d’aquests joves, fent servir part de les vacances d’estiu, preparant-se per ser bons educadors. Aprenent per saber fer des de i amb el carisma salesià.

Aquests dies, Salesians El Encinar en Mohernando (Guadalajara) acull la formació d’animadors de la Inspectoria de Santiago el Mayor. Començaven el 19 d’agost i acabaran el dimecres 31 del mateix mes.

Coincideixen en dates amb la formació organitzada des de Salesians Maria Auxiliadora a Llinars del Vallès a Barcelona per la Federació Don Bosco de Catalunya i l’oferta per la Escuela de Pirineos de Aragón a Santa María de Bruis a Huesca. La Escuela Don Bosco de Sevilla tancava la seva formació el 15 d’agost i la completarà a les vacances de Nadal, a Sanlúcar la Mayor. I l’Escola Don Bosco Comunitat Valenciana organitzava la formació sota el lema: “Dóna-li esperança al món Fora filtres!.

Experiència formativa integral

Aquest moment formatiu és molt important en la nostra Inspectoria. Per això cuidem la programació dels mòduls i assignatures que s’imparteixen, l’elecció del claustre de professors, els moments celebratius i els espais de convivència. No pretén ser un curs de monitor de temps lliure; és molt més perquè és una experiència formativa integral amb estil salesià de la qual també s’obté un títol oficial. El Pla de Formació d’Animadors de la nostra Inspectoria cerca desenvolupar adequadament i orgànicament a l’animador “l’ésser” (actituds i valors), “el saber” (coneixements) i “el saber fer” (procediments) a la llum de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana, explica Xabier Camino, delegat inspectorial de Pastoral Juvenil de Salesians Santiago el Mayor.

Els cursos formatius, organitzats des de les delegacions inspectorials de Pastoral Juvenil es gestionen a través de les Escoles de Temps Lliure i les diferents Federacions dels Centres Juvenils.

Dins aquest ampli ventall destaca l’oferta formativa capitanejada per les diferents Federacions de Centres Juvenils i Escoles de Temps Lliure Salesianes amb què s’ofereix un calendari complet amb alternatives viables i segures que permeten acompanyar educativa, formativa i pastoralment aquesta època de l’any. Entre els cursos d’estiu, que es desenvoluparan de forma presencial a diferents seus, hi ha els tradicionals cursos d’animadors de l’Itinerari d’Educació en la Fe, monitors i directors de Temps de Lleure i coordinadors de pastoral dels Centres Juvenils, detalla Jordi Lleixá, delegat inspectorial de Pastoral Juvenil a Salesians Maria Auxiliadora.

Presents a les xarxes socials

La Federació Valdoco de Centres Juvenils de la Comunitat de Madrid afirmava al seu compte de twitter: “És una oportunitat no només per formar-se com a monitors d’oci i temps de lleure sinó també per créixer, fer equip i consolidar la seva vocació als Centres Juvenils”.

La Confederació Don Bosco de Centres Juvenils Salesians també reconeixia l’esforç d’aquests joves: “Centenars de joves voluntaris aposten per la seva formació com a educadors/es en el lleure. Un aprenentatge que repercutirà en la seva acció educativa amb els nens i les nenes dels seus centres juvenils”.

A alguns encara els queden uns dies per acabar la formació. En breu començarà l’activitat als seus Centres Juvenils i podran posar en pràctica tot allò après.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»81810,81809,81807,81806,81804,81803,81802,81801,81800,81799,81798,81797,81796″ _builder_version=»4.17.6″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...