L’inspector de Salesians SSM, amb la nova Executiva Confederal dels Antics Alumnes

27 abril 2022

Redacció

l

La trobada va tenir lloc diumenge passat, 24 d'abril, a León. Forma part de la feina que aquest nou equip executiu s'ha proposat.

Els 5 membres de l’Executiva Confederal de l’Associació d’Antics Alumnes mantenien una reunió el 24 d’abril amb Fernando García Sánchez, provincial de la Inspectoria Salesiana Santiago el Mayor.

Els representants dels Antics Alumnes tornaven d’haver visitat els Regionals de Bilbao i León. Durant la trobada mantinguda amb l’inspector salesià s’han intercanviat noves iniciatives i directrius de funcionament dels Antics Alumnes a nivell nacional.

Antics Alumnes, impuls de la Família Salesiana

El 18 de desembre del 2021 va ser triada aquesta nova Executiva Confederal. Diego Aragón Yuste, serà el President per als propers 4 anys.

En una trobada que l’Executiva va tenir amb el Rector Major el mes de gener passat, aquest els va animar a mirar cap al futur i a contribuir a la feina de tota la Família Salesiana a Espanya. Els va convidar a no deixar-se endur per la nostàlgia sinó a posar el seu granet de sorra pels infants i joves, especialment els més vulnerables.

El 1908, sent Rector Major dels Salesians Don Miguel Rúa, i amb l’impuls del salesià Don Felipe Rinaldi, va néixer la idea d’una Federació Internacional. Es va redactar un Estatut i es va començar a caminar. El Capítol General Especial dels Salesians, el 1972, els va reconèixer com a grup integrant de la Família Salesiana.

Actualment la seva organització mundial és la Confederació Mundial d’Exalumnes i Exalumnes de Don Bosco i és una Associació Laical. Reconeguda com a Organització Mundial Catòlica.

Els Antics Alumnes Salesians són persones que han estat en una casa salesiana com a alumnes, socis de centres juvenils, feligresos de les parròquies salesianes o algun altre dels seus ambients.

A més, expressen lliurement, en una sol·licitud d’admissió, el desig de pertànyer a una associació d’AA.AA de Don Bosco, passar a ser Antics Alumnes integrats a la Confederació Nacional Espanyola d’Antics Alumnes Don Bosco.

A la Inspectoria Santiago el Mayor, existeixen 28 associacions locals i a la Inspectoria Maria Auxiliadora 39. Els Antics Alumnes de Don Bosco estan organitzats a la Confederació Nacional

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...