Maig, mes de sagraments en les cases salesianes

22 mayo 2024

Salesians Comunicació

l

Cada mes de maig les Parròquies, els Centres Juvenils, les Escoles salesianes s’engalanen per a celebrar comunions i confirmacions emmarcades dins de l’Itinerari d’Educació en la Fe.

Cada mes de maig les Parròquies, els Centres Juvenils,  les Escoles salesianes s’engalanen per a celebrar comunions i confirmacions emmarcades dins de l’Itinerari d’Educació en la Fe amb el protagonisme juvenil com a principal signe d’identitat.

El coordinador nacional per a les Parròquies salesianes, Pablo Gómez, explica que “la catequesi no va lligada a un sagrament, sinó que es tracta de ‘fites’ en un camí de creixement en la fe i d’incorporació en la comunitat cristiana”. “Treballem perquè no es tracti que «toca» celebrar un sagrament, sinó que, en el procés personal d’apropament a Crist i a l’Església, ha arribat el moment oportú per a rebre’l. Certament que es tracta d’una motivació important, tant personal com familiarment, i s’intenta aprofitar aquesta motivació, per a purificar-la i incloure-la en un procés més ampli”, afegeix sobre el sentit vocacional.

 

María José Roca, membre de la Comissió inspectorial de parròquies i catequista de Salesians Borriana, explica que per a ella ser catequista és complir una vocació, un somni, un compromís amb la parròquia i amb l’Església. Destaca la tasca de servei i la clara missió que tenen les catequistes de la Parròquia Maria Auxiliadora de Borriana en la que tracten que la catequesi sigui un desvetllament a la fe i un camí cap a la vida cristiana.

 

Per la seva part, Mari Carmen Maldonado, catequista en la parròquia San Francisco Javier a Vitòria-Gasteiz afirma que ser catequista per a ella és voler contagiar l’alegria de l’evangeli, l’amor de Déu amb la plena convicció que només l’amor de Jesús pot salvar al món i a cada un de nosaltres. “Quan els salesians, Alfonso i Sebas, em van proposar en el seu dia de ser catequista, no m’ho vaig pensar dues vegades. La meva frase és: el que has rebut gratis, dona-ho gratis”.

 

 

 

Col·legi Major Universitari

El Col·legi Major Universitari visqué el 17 de maig un dia festiu en el que els col·legials van poden confirmar la seva fe després d’un any de discerniment i de preparació.

Huesca

En Huesca, el passat 4 de maig van començar les comunions en la Parròquia de Maria Auxiliadora. Per part seva, els alumnes de quart de Secundària que s’estan preparant pel sagrament de la Confirmació ja han començat a escriure les seves cartes al bisbe de la diòcesi.

 

Elche

A Elx, la tarda del 4 de maig es van fer les confirmacions animades pel cor Bartolomé Garelli.

Burriana

Durante el tiempo de Pascua los jóvenes de Burriana recibieron el sacramento de la Confirmación. “Que el Espíritu Santo os haga dar fruto permaneciendo en la vid, en el Señor”. Con estas palabras el vicario general de la diócesis de Segorbe-Castellón animaba a los jóvenes a hacer realidad su compromiso cristiano.

Carmona

Durant el cap de setmana del 9 de març es van celebrar les Confirmacions en la Casa de Carmona. “Gràcies a les famílies, als nostres confirmants, cor del Centre Juvenil i a tots els qui han fet que aquesta celebració fos possible i que tot sortís molt bé” afegeixen.

Alcalá de Guadaíra

Durant el mes d’abril, els joves que van rebre el Sagrament de la Confirmació van celebrar la festa de l’amor amb la que Déu els perdona en el sagrament de la Reconciliació. Fou el sagrament que els omplí d’alegria, perquè van experimentar  com n’és de gran l’amor de Déu, Pare de misericòrdia, amb ells, els seus fills.

Pozoblanco

El passat divendres 17 d’abril un grup de 23 joves, que han estat preparant-se aquests últims anys en la casa, van rebre el sagrament de la Confirmació en Santa Catalina per la imposició de mans del Vicari de Zona, David Arellano.

 

Girona

El diumengoe11 de maig nou infants van participar per primera vegada en l’Eucaristia rebent el cos de Crist, van fer la seva primera comunió, en una eucaristia presidida pel salesià Josep Maria Camprubí.

Palma del Río

El dissabte 4 de maig es van fer les primeres comunions de l’alumnat del centre.

Ibi

El diumenge 5 de maig de 2024, Salesians Ibi es va engalanar per a celebrar un esdeveniment molt especial. Set nens, acompanyats de les seves famílies i dels éssers estimats, reberen la seva primera comunió en una emotiva cerimònia que es va fer a les 12:00 h del migdia en el teatre del col·legi.

L’eucaristia fou conduïda pel salesià José Antonio Pejenaute. Els nens, endiumenjats, van mostrar la seva emoció i devoció en una jornada que recordaran per sempre. Les catequistes van acompanyar amb emoció aquesta celebració. També els companys que van participar del cor col·legial juntament amb alumnes de 5e i 6e van voler estar-hi presents al costat dels seus amics.

Aquest dia quedarà marcat en la memòria de tots com un exemple de l’esperit de comunitat i dels valors que el Col·legi Salesià promou. Felicitats a tots ells!

 

Vigo - María Auxiliadora

En la parroquia de María Auxiliadora de Vigo este año, en las próximas semanas hacen la primera comunión 24 niños y niñas que se han preparado en la catequesis parroquial. A estos se ha sumado una niña más que se preparó en el colegio de las jesuitinas y un niño que recibirá además el bautismo tras un proceso especial de catequesis con el párroco, Jesús Vicanco.

Además, desde la comunidad se colaborará en las primeras comuniones de la vecina parroquia de la Sagrada Familia. En lo que se refiere a las confirmaciones, desde hace un tiempo, se celebran en Adviento. El pasado 1 de diciembre de 2023 recibieron el sacramento del Espíritu Santo 7 personas de la catequesis parroquial, 17 de los grupos del Centro Xuvenil Abertal, 5 de la catequesis salesiana del Colegio Hogar y 2 jóvenes de la Sagrada Familia.

La Cuesta

Durant el mes de maig, es van celebrar en la casa de La Cuesta (Tenerife) distints grups de Primeres Comunions. “Felicitem els nens i nenes que han rebut per primera vegada Jesús en l’Eucaristia. Agraïm la confiança de les famílies, i el treball de les catequistes.”

Campano (Cádiz)

En Campano, com ja és habitual tots els anys, el passat 2 de maig visqueren les confirmacions dels alumnes que va presidir  el bisbe de Cádiz, Rafael Zornoza.

Mérida

En Mérida, el 26 d’abril es van celebrar les confirmacions dels joves de Vida 2. “Joves plens d’Esperit Sant, enviats a fer realitat el somni de Déu per al món” afegeixen des de la casa salesiana.

Córdoba

A finals d’abril, a Salesians Córdoba un nombrós grup de joves de la pastoral de la casa van celebrar el Sagrament de la Confirmació, van dir sí de nou al Senyor i es van reafirmar en llur fe.

“L’alegria de sentir-se inundats per l’Esperit Sant se podia percebre en cada un d’ells, en les seves cares de felicitat i l’amor que desprenien” expliquen des de la presència salesiana.

Alcoy Juan XXIII

En la tarda del divendres, 9 de febrer, a las 19 hores, es va celebrar en la parròquia la confirmació en la fe de 13 joves que han estat formant-se en els últims anys per a un sagrament tan important. La celebració, presidida pel vicari episcopal, comptà també com a concelebrants amb el rector de les parròquies del centre d’Alcoi, Jesús Armando Fuentes Popa, el rector salesià, Pablo Gómez Latorre i el sacerdot salesià de la comunitat d’Alcoi, Miguel Ángel Erviti.

Algeciras

A finals d’abril es va fer l’última sessió de catequesi de confirmació d’adults. La jornada va començar amb la celebració de l’eucaristia i va acabar amb un sopar compartit. Ara amb la mirada posada en el dissabte 25 de maig, data marcada en el calendari per a la celebració del sagrament de la Confirmació en la nostra parròquia.

Monzón

Per part seva, en Monzón, un nombrós grup de nois i noies de Batxillerat i de Grau Mitjà es van confirmar donant un pas important en les seves vides acompanyats d’amics, família i catequistes. 

La Cuesta

Durant el mes de maig, es van celebrar en la casa de La Cuesta (Tenerife) distints grups de Primeres Comunions. “Felicitem els nens i nenes que han rebut per primera vegada Jesús en l’Eucaristia. Agraïm la confiança de les famílies, i el treball de les catequistes.”

 

Morón de la Frontera

El cap de setmana del 11 de maig aquest grup de nens han rebut a Jesús en els seus cors. Des de la casa salesiana agraeixen en especial a familiars i catequistes que durant aquests anys els han acompanyat en aquest camí. “I per descomptat als seus companys que han participat en el Cor de Primària i a @coroconalma per animar les celebracions amb els seus cants” afegeixen.

Villena

El cap de setmana del 4 de maig van començar les Primeres Comunions. “Nens i nenes de 4t de primària que s’han preparat amb les catequistes de la nostra Casa Salesiana han donat aquest pas important”

 

Las Palmas

Durant el mes d’abril, s’han celebrat en la nostra Parròquia de Santa Catalina distints grups de Primeres Comunions. Felicitem els nens i nenes que han rebut per primera vegada Jesús en l’Eucaristia. Agraïm la confiança de les famílies, i el treball dels catequistes. 

Deusto

El viernes 3 de mayo, se celebraron las confirmaciones 10 jóvenes del Centro Juvenil Oldarra de Salesianos Deusto en la parroquia San Felicísimo de Bilbao. Son jóvenes que han crecido en la fe dentro de los grupos y también en el compromiso del voluntariado.

Atocha

El “aquí estoy” de los jóvenes del Centro Juvenil Atocha el 11 de mayo en el día de su confirmación. Un día marcado por el regalo recibido del Don del Espíritu Santo, que será fuerza en los momentos de dificultad y reflejo del amor de Dios hacia los demás.

Valladolid

En la parroquia María Auxiliadora atendida por los Salesianos de Valladolid se han realizado en este curso 31 comuniones. Estas comuniones fueron precedidas el domingo anterior por dos bautismos de niños de la Comunión.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…