Martí-Codolar acollirà a 600 joves que faran parada en el seu camí al Campobosco

17 junio 2024

Por Salesians Comunicació

l

Del 30 al 31 de juliol la presència salesiana de Barcelona donarà allotjament i pensió completa a centenars de destinataris dels centres juvenils d'Espanya.

Més de 600 joves de tota la península ibèrica descansaran a la casa salesiana Martí-Codolar de Barcelona, durant el seu viatge al Torí salesià l’últim cap de setmana de juliol amb retorn el 7 d’agost. El Campobosco 2024 és una trobada organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal en el qual es peregrina a Torí, l’arrel on va néixer el carisma salesià, la terra de Don Bosco i Mare Mazarello, coneixent la seva experiència espiritual i a la seva resposta creient. “En el Campobosco 2024 ens acostarem a Jesús i el seu Evangeli a través de la Paraula de Déu, ens fixarem en el rostre de Jesús que va inspirar als nostres fundadors, ens deixarem confrontar per la fe que van viure Don Bosco, Mare Mazzarello, i els joves del primer Oratori”, expliquen els organitzadors de la trobada.

Aquest gran grup de joves, de 19 a 30 anys, omplirà totes les habitacions disponibles a la casa de Martí-Codolar, que són moltes, i alguns estades habilitades per a l’ocasió. 

“Salesians Martí-Codolar haurà de preparar fins a 2.400 menús diaris les jornades de major afluència, la qual cosa suposarà un nou repte per a un personal ja acostumat a aquesta mena de grans esdeveniments, pesta any batrem tots els rècords”, expliquen des de la casa salesiana.

A més, enguany la Casa Salesiana està celebrant el seu 75 aniversari, «la qual cosa suposa un gran motiu d’alegria» conclouen.

Una casa amb història i bellesa natural

La Residència Salesiana Martí-Codolar, situada en Vall d’Hebron, no sols és coneguda pel seu històric seminari catòlic i el seu paper com l’antiga seu del primer zoològic de Barcelona, sinó també pels seus impressionants jardins. Aquests espais verds, dissenyats en el primer terç del segle XIX, alberguen una rica varietat de flora que inclou un palmerar, una petita pineda i el bosc, creant un entorn de biodiversitat que convida a la relaxació i la contemplació.

El cor d’aquests jardins és, sens dubte, l’estany del Rombe. Aquest estany alberga una colònia permanent de tortugues que viuen en un hàbitat ideal per a la seva conservació i reproducció. Passejar pels camins ombrejats, vorejats per til·lers i moreres, permet als visitants gaudir de la frescor i la tranquil·litat que ofereix aquest entorn natural. A més de la bellesa natural, els jardins de Martí-Codolar estan carregats d’història. Monuments com el dedicat a la visita del Rei Ferran VII i el monument en memòria de Don Bosco, erigit en 1890, afegeixen un valor històric i cultural a aquest espai. Aquestes peces històriques s’integren harmoniosament amb la naturalesa, creant un ambient on el temps sembla haver-se detingut.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…